Crònica del cap de setmana

El curs esportiu comença a adquirir color. A poc a poc, s’acosta a la seua velocitat de creuer. Proliferen els reclams i els focus d’atenció. També per al Projecte FER, la màxima intensitat del qual encara està per arribar. No obstant això, el recent cap de setmana és el millor reflexe de la seua creixent activitat. I del seu bon estat de forma. Com el demostrat per Roberto Sánchez Mantecón, que este dissabte posava un brillant colofó a la seua temporada. El triatleta valencià aconseguia una meritòria tercera posició al Gran Premi Cofidis, prova celebrada a Almeria en la distància esprint i que va reunir 60 participants. L’esportista valencià, quinzè en el Nacional absolut celebrat a principis de setembre, extrau conclusions positives del seu primer any com a sub 23. La seua evolució és esperançadora. Durant el proper exercici, seguirà reivindicant la seua condició de relleu generacional en el triatló nacional a mig termini.

Qui també progressa és Sara Sorribes, qui creix sense estridències, però amb pas ferm. La castellonenca dóna els últims colps de raqueta en una altra temporada tennística frenètica. Amb una competència ferotge i implacable, l’esportista FER s’acosta de mica en mica al top 100 mundial. Este cap de setmana ha disputat la fase prèvia del torneig WTA de Linz, Àustria. Ha guanyat dos partits. Encara precissa d’una tercera victòria per a accedir al quadre final d’un torneig WTA per cinquena vegada en la temporada. Durant este dilluns, afrontarà l’últim obstacle, personificat en l’holandesa Hogenkamp. També en tennis, Bernabé Zapata no va poder classificar-se per al quadre final del Challenger de Casablanca. Va superar el primer enfrontament, però va perdre el segon i definitiu envit.

Per la resta, el cap de setmana ha acollit la conclusió del Circuit Iberdrola de vela paralímpica, modalitat 2.4mR. En la quarta i última prova, desenrotllada en aigües malaguenyes, Rafa Andarias ha finalitzat en la segona posició. Després de ser primer a la regata del mes d’abril a Múrcia, després de concloure quart en la sessió de juny a Galícia, després de repetir posició en la jornada del mes de juliol a Biscaia, i després del segon lloc signat ahir diumenge a Màlaga, el regatista alacantí ha ocupat la segona plaça en la classificació general, integrada per 12 competidors. Andarias tancarà l’exercici 2016 amb la disputa del Campionat d’Europa, previst a València a finals d’este mes. Finalment, a dos mesos de la celebració de l’Europeu a Suècia, la selecció espanyola d’handbol femení, amb l’esportista FER Lara González a les seues files, ha disputat dos partits amistosos enfront d’Alemanya en territori germànic. El balanç ha ofert un equilibri de sensacions. Clara derrota el divendres, brillant victòria ahir diumenge. Les guerreres segueixen responent a la seva apel·latiu.