Agenda dels esportistes FER (8-10 de juliol)

En un fet quasi sense precedents, tota l’agenda de competicions amb presència d’esportistes FER durant este cap de setmana es localitza en territoris foranis. Fins a huit events amb representanció FER s’estan desenrotllant en les últimes jornades o van a celebrar-se en les properes 48 hores. I tots ells es disputen fora de la península Ibérica. Un dels esdeveniments més importants s’ubica en Ámsterdam, Holanda, escenari del Campionat d’Europa absolut d’atletisme. El certamen continental reunix 5 integrants del Projecte FER. Tres d’ells ja han finalitzat la seua participación. I sense massa fortuna. En la final de llargada masculina, Eusebio Cáceres feia tres nuls i perdia la seua última opció d’anar a Río. En principi, tampoc estarà en els Jocs Jorge Ureña. El decatleta d’Onil estava signant un decatló sensacional, però un dolent concurs en el disc va arruinar les seues esperances. Mentrestant, Mar Jover no podia accedir a la final de la llargada femenina. Encara queden els concursos de Daniel Andújar, qui va superar els quarts de final i hui disputa les semifinals dels 800m, i de Pablo Torrijos, classificat per a la final del triple salt, final prevista per a este dissabte.

Mentre el termini per a abastar el billet olímpic està pràcticament finalitzat i alguns esportistes cremen els seus últims comodins, els privilegiats que ja tenen assegurada la seua presència en Brasil afronten els últims assajos de qualitat i exigencia. En este grup s’integren tres components del Projecte FER. Totes ells afronten les seues penúltimes proves preparatòries. Per exemple, Liliana Fernández, que examina la seua posada a punt olímpica en el selectiu Major de Gstaad, Suïssa. Després de superar la fase de grups, l’esportista alacantina comença hui la fase final amb la disputa de les eliminatòries definitives. O per exemple, Alejandra Quereda i Elena López, integrants del conjunt espanyol de gimnàstica rítmica que disputa este cap de setmana la Copa del Món de Kazán, on també competirà, però en el torneig individual, la jove Polina Berezina.

PREVIA 2

Els que tornen a l’escena competitiva són els herois del rugbi 7 espanyol. Tres setmanes després de l’heroica classificació per als Jocs de Rio 2016, el combinat nacional reprén el Campionat d’Europa amb la disputa a Anglaterra de la segona de les tres jornades que integren el certamen continental. En la primera sessió, la celebrada a meitat de maig en Rússia, la selecció va signar un inici prou discret (setena plaça de dotze participants). Fins Anglaterra només viatja César Sempere. De cara a l’última jornada , prevista en Polònia els dies 16 i 17 de juliol, els convocats han sigut Matias Tudela i Javier Mario Carrión Llorens. A més, este segon cap de setmana de juliol representa la reaparició en competicions del màxim nivell del triatleta Roberto Sánchez Mantecón, que viatja a Hongria per a disputar una Copa del Món. Dissabte serà el torn de les semifinals. Si es classifica, disputarà la final de diumenge.