Agenda dels esportistes FER (10-12 de juny)

Tres grans competicions internacionals enlluernen este segon cap de setmana de juny. I dos d’elles, sengles Campionats d’Europa, són paralímpics. Per a començar, la ciutat italiana de Grosseto acull des d’este dissabte, 10 de juny, i fins el dijous 16 l’Europeu absolut d’atletisme adaptat. El Projecte FER estarà representat per sis esportistes. Tots ells busquen el prestigi que concedix la consecució de la medalla continental. Ara bé, tres d’ells afronten el repte afegit d’aconseguir la mínima que els impulse cap als Jocs Paralímpics de Rio. Són Pablo Cantero, Iván José Cano i Antonio Andújar. Per la seua banda, David Casinos, Kim López i Héctor Cabrera, que defensen les corones europees conquistades en Swasea 2014, ja tenen assegurada la seua presència en Rio. Les proves previstes per a les primeres jornades del certamen són les següents: este dissabte dia 11 entrarà en acció Pablo Cantero, diumenge 12 serà el torn d’Héctor Cabrera; i dilluns dia 13 arribarà el moment de Kim López. Altre Campionat d’Europa que es desenrotlla este cap de setmana és el de Natació Paralímpica de la categoria S14; es a dir, només per a les nadadores amb discapacitat intelectual. Entre les participants, la valenciana Eva Coronado, que afrontarà tres proves: 100m esquena, 100m braça i 200m lliures.

Encara en clau internacional i paralímpica, Ariadna Edo, David Levecq i José Antonio Marí afronten l’últim test de certa qualitat i exigencia abans de presentar-se en la piscina de Rio. Els tres nadadors FER es troben participant en l’Open de Berlín, un dels tornejos més prestigiosos de la natació adaptada a nivell mundial. També fins a terres germàniques ha viatjat Liliana Fernández. La jugadora alacantina de vóley platja continua la seua frenètica posada a punt  preolímpica i està disputant el prestigiós Major d’Hamburgo. Ha superat la fase de grups i, des de hui, afronta les eliminatòries finals. I encara hi ha una tercera i una quarta compareixences d’altres dos representants FER a Alemanya: el jove esportista Juan Vicente Giner Arcas competix en una nova Copa d’Europa junior de ciclisme BMX. Fins el moment, en este curs 2016, ha disputat dos cites d’estes característiques. Va signar la seua millor actuació en la prova de Bèlgica, on va quedar entre els 16 primers de 80 participants. A més, Sara Sorribes ja ha guanyat tres partits i hui juga les semifinals del ITF 50.000 de la ciudad germana de Essen.

VIERNES 2

Ja en territorio local, atletisme i halterofilia. Respecte del rei dels esports, se celebra la final de la lliga de clubs. Dos entitats de la Comunitat Valenciana, el Platges de Castelló en categoria masculina, el Valencia Club d’Atletisme en categoria femenina, són, un any més, els grans favorits per a convertir-se en campions. Dins d’esta competició, Pablo Torrijos i Conxa Montaner seguirán buscant les mínimes olímpiques en triple i llargada, respectivament, mentre que Mar Jover té altre objectiu: apropar-se a la versió mostrada el passat any.

Per últim, l’halterofília oferix en Madrid el Campionat d’Espanya absolut. Cinc alçadors FER participaran en este certamen nacional. D’una banda, en categoria femenina, Estefanía Juan i Alba Sánchez són indiscutibles favorites per a adjudicar-se l’or en les seues respectives categories de pes. A més, en el cas d’Alba, esta competició representa l’últim test abans d’afrontar la seua gran cita de l’any en Geòrgia: el Mundial junior. Mentrestant, els jóvens Tomás Ruiz, Yves Ibáñez i Cristian Millán, que venen d’aconseguir un or (Tomás) i sengles bronzes (Yves y Cristian) en el Nacional junior de fa un mes, intentaran apropar-se als millors.