Agenda dels esportistes FER (10-12 d’octubre)

A falta de dos mesos per a que la selección espanyola d’handbol femení afronte el Campionat del Món a Dinamarca, i intente reeditar les proeses i les emocions a les quals s’ha abonat en les grans cites internacionals dels últims anys, les cèlebres guerreres de l’esport espanyol es troben immerses en una mesa d’assaig previ al Mundial. Les xiques de Jorge Dueñas, entre elles l’esportistes FER Lara González i Silvia Navarrro, estan disputant una sèrie de partits classificatoris per al Campionat d’Europa de 2016. Este passat dimecres, el combinat nacional d’imposava a Aústria en Santiago de Compostel.la per 25 a 15 i este diumenge, dia 11, jugaran el segon enfrontament de la fase en Sofia contra Bulgària, altre rival clarament inferior al combinat espanyol. El grup el completa Holanda. A la conclusió de la lligueta de sis jornades, el proper mes de juny, els dos primers classificats accediran a l’Europeu de Suècia, previst per al mes de desembre de 2016. Per cert, Lara González no viaja a Bulgaria i es perd el Campionat del Món a causa d’una greu lesió: trencament del lligament lateral intern del genoll dret patit en l’enfrontament contra Aústria. 

Mentrestant, les ciclistes Anna Sanchis i Cristina Martínez Bonafé posen pràcticament el punt i final a la seua temporada amb la presència en la clàssica italiana del Giro d’Emilia, prova prevista per a este dissabte, 10 d’octubre. Després del seu desafortunat pas pel Campionat del Món de Richmond, on apenes va poder competir per culpa d’una afecció asmática, Anna Sanchis podrá participar finalment en la cita transalpina i intentarà redimir-se de tot l’infortuni, reflectit en caigudes i indisposicions, patit en els tres últims mesos. Qui també devia competir este cap de setmana era Sara Sorribes. La castellonenca tenia previst afrontar la fase previa del torneig del circuit WTA en Linz, Austria. No ho farà a causa d’un esquinç de turmell.

A més, en vela, després de les seues brillants actuacions en els dos grans Campionats internacionals, tant el d’Europa com el del Món, de làser 4.7 celebrats durant l’estiu (en els dos va acabar en la setena posición), Paula Lissorgues torna a competir amb motiu del Campionat d’Espanya de làser radial (modalitat olímpica) per a totes les categories de edat (sub 17, sub 19 i  absoluta) que se celebra durant este cap de setmana en Galícia. La regatista alacantina es planteja esta cita com una espècie d’assaig de la competició realment important per a ella: el Nacional de la especialitat 4.7 que es disputarà en Tenerife durant el proper mes de desembre.