Agenda dels esportistes FER (10-12 de juliol)

El segon cap de setmana de juliol arriba carregat de cites esportives. Natació, triatló, taekwondo, atletisme, gimnàstica i rugbi 7. I en esta última disciplina, es busca una carambola mágica. La selección espanyola, amb l’esportista FER César Sempere com un dels seues referents, tanca este diumenge el Campionat d’Europa amb la disputa de la tercera i última fase a Anglaterra. De moment, les seues prestacions són irreprotxables. Després de les dos jornades anteriors, celebrades en Moscou i Lió respectivament, el combinat nacional ocupa la segona posició en el còmput global de la competició. Per a ser campió continental i volar directament cap als Jocs de Rio 2016, Espanya ha de guanyar esta fase en terres angleses i esperar que França (líder momentani de l’Europeu) no passe de la cinquena posició, una combinació gens senzilla. Ara bé, si finalment César Sempere i els seus companys mantenen la segona posició que actualmente ocupen en la classificació general, també aconseguiran un bon premi: quedaran exents del Preolímpic europeu de la próxima setmana en Lisboa i acudirán directament a Hong Kong, on en juny de 2016 concorreran equips dels 5 continents i es repartirán els últims passaports olímpics.

No sols César Sempere competix en l’estranger. També altres esportistes FER medixen la seua projecció i estat de forma en territorio forani. És el cas dels triatletes Tamara Gómez i Roberto Sánchez Mantecón, que viatgen fins la ciutat suïssa de Ginebra per a participar en el Campionat d’Europa de la modalitat. Tots dos es troben revitalitzats després de les seues últimes actuacions. Tamara ve d’obtindre una meritòria cinquena plaça en els Jocs Europeus de Bakú, mentre que Roberto Sánchez es proclamava campió d’Espanya junior el passat 20 de juny en Pontevedra. No és cap utopia afirmar que tots dos puguen optar al podi en les seues respectives proves i categories.

La nòmina de representants FER que creuen les fronteres nacionals per a competir es completa amb Daniel Ros, Raúl Martínez i Dani Andújar. Els taekwondistes Daniel Ros i Raúl Martínez es desplacen a Corea per a competir en la Universiada. El de Catral será un dels principals reclams després del seu bronze en els Jocs Europeos de Bakú, mentre que el segon no ha pogut mitigar les decepcions experimentades en el Mundial de Russia i en els Jocs de Bakú i ha caigut en la segona ronda, en els huitens de final. Per la seua banda, altre Daniel, en este cas Daniel Andújar, es l’únic atleta FER present en el Campionat d’Europa sub 23 d’atletisme que es disputa durant este cap de setmana en Estonia. El de San Vicent del Raspeig aspira a ser finalista en la prova dels 800m.

Triple cita en territorio espanyol

El cap de setmana es completa amb la celebració de diverses competiciones de carácter nacional. Per exemple, el Campionat d’Espanya de natació, que es desenrotlla en les piscines Picornell de Barcelona i que compta amb la presència de 6 representants del Projecte FER: Pedro Terrés, Lidón Muñoz del Campo, Sandra Pallarés, Héctor Fontabella , Ester Muñoz del Campo i Susana Tachón. A més, este dissabte es disputa en Cáceres el Nacional absolut de gimnàstica artística. Després de la seua excel.lent sisena posició en Bakú, Néstor Abad és el gran favorit per a adjudicar-se l’or en el concurs general dels sis aparells i reafermar, així, la seua condició de gimnasta espanyol més complet de l’actualitat. Per la seua banda, Isaac Botella aspira a acabar la final dels sis aparells entre els 4 primers, i es veu preparat per a guanyar les modalitats de sol i salt. Per últim, després d’un temps sense competir, el lluitador de grecorromana Jesús Gasca (categoria de 85 kg) afronta el Gran Premi d’Espanya en Madrid, una competició molt important i que, en gran mesura, dictaminarà els tres billets que li corresponen a Espanya per al Mundial de Las Vegas del proper mes de setembre.