Agenda dels esportistes FER (11-13 de març)

Natació, hoquei herba, vela, judo, taekwondo, ciclisme i handbol. Set esports conformen el mosaic de competicions per als esportistes FER durant este segon cap de setmana de març. L’agenda reserva un especial protagonisme a dos cites paralímpiques. Les dos celebren els seus respectius Campionats d’Espanya. És el cas del Nacional de vela, modalitat 2.4mR, que es disputa en Valencia des d’este dijous, 10 de març. Cinc regatistes espanyols aspiren a l’única plaça que representarà esta especialitat de la vela paralímpica nacional en Brasil. I entre els quatre candidats, figura Rafa Andarias, integrant del Projecte FER. Encara que durant els propers mesos hi ha quatre proves per davant per a coronar l’escollit, l’esportista de Xàbia, guanyador d’esta competició en cinc ocasions, busca prendre posicions des de ja mateix.

Altre Campionat d’Espanya programat per a este cap de setmana és el de Natació Paralímpica. Fins a 6 nadadors del Projecte FER es donaran cita en Sabadell, escenari de la competició. Quatre d’ells, a més de ser claríssims favorits per a guanyar les seues respectives modalitats, perseguixen la consecució de les mínimes paralímpiques A en este mateix certamen. Ricardo Ten en els 100m braça SB4, David Levecq en els 100m papallona S10, José Antonio Marí en els 50m i els 100m lliures S9, i Ariadna Edo en els 400m S13. En alguns casos, potser el repte els arribe massa prompte i hagen d’esperar al Campionat d’Europa absolut del mes de maig en Portugal per a abastar els registres exigits. Justament, la classificació per al certamen continental és l’objectiu que busquen els jóvens Sergio Martos i Ana Maria Martínez Rolania. Sergio aspira a obtindre diverses mínimes, sobretot en els 100m papallona S8, mentre que Ana diposita les seues principals opcions de mínima en els 100m braça SB9. També compite Alba Villa.

Per la resta, les arts marcials reclamen atenció durant este cap de setmana. D’una banda, la judoca Laura Gómez afronta la sisena competició de l’any 2016: l’Open d’Argentina. Fa apenes una setmana, l’esportista valenciana abastava la medalla de plata en el Open de Perú. D’altra, les taekwondistes Blanca Palmer i Tamara Miquel, encara en edad junior, viatgen fins a Bèlgica per a participar en un Open de categoria absoluta. Durant el passat mes de febrero, Blanca donava la gran campanada i es proclamava campiona d’Espanya senior, mentre que Tamara Miquel també exhibia les seues enormes qualitats en competir de igual a igual i caure en el punt d’or davant, al cap i a la fi, la guanyadora en la seua categoria de pes corporal. Altra jove esportista FER, la castellonenca Isabel Ferreres, afronta en Tafalla, Navarra, l’última Copa de España de ciclisme en pista abans del Campionat Nacional junior, previst en Valencia per a l’últim cap de setmana de març.