Agenda dels esportistes FER (11-13 de setembre)

Amb la conclusió i els desenllaços d’un Campionat del Món i d’un Campionat d’Europa, el Projecte FER es disposa a viure un apassionant cap de setmana esportiu. Per ordre cronològic, este dissabte, 12 de setembre, finalitza el segon Europeu de vela paralímpica, competició que, a l’igual que en 2014, s’està desenrotllant en aigües valencianes. En la modalitat 2,4mR participa Rafa Andarias. En la recta final del certamen, el regatista de Xàbia es troba en la huitena posició. L’esportista FER va finalitzar la jornada de divendres prou satisfet per la milloria experimentada respecte de la primera jornada. La seua particular remuntada està en marxa. El repte, situar-se prop del podi, tal i com ja va fer l’any passat, quan va acabar quart.

A més, este segon cap de setmana de setembre acull el moment suprem i clau de l’any per a Alejandra Quereda i Elena López. Les dos esportistes FER formen part de la selecció espanyola que competix en el Campionat del Món de gimnàstica rítmica, que durant tota esta setmana s’està celebrant en Stuttgart, Alemanya. Després de no pujar a podi en els Jocs Europeus de Bakú, l’equip nacional va millorar les seues prestacions en les dos Copes del Món disputades en agost, sobretot en la de Kazán, en la qual va obtindre la sisena plaça després d’unes polèmiques i discutides deliberacions dels jutges. L’objectiu marcat en Alemanya és molt clar: aconseguir en el concurs general una de les huit primeres posicions que concedixen el passaport per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. A pesar de la ferotge competència i de l’altíssim nivell existent, el repte es presenta abastable.

Hi ha altres epicentres competitius per als esportistes FER que també es localitzen en territorio estranger. Són els casos de Sara Sorribes i de Maurice Eckhard. Després de dos grans partits en les dos primeres rondes, la tennista Sara Sorribes ha caigut eliminada este divendres en els quarts de final del torneig WTA de Dailán, Xina. Per la seua banda, Maurice Eckhard  posa punt i final a un intens i exitós 2015 amb la presència en la quarta i última prova de la Copa del Món de ciclisme paralímpic, cita que es desenrotlla en la ciutat sudafricana de Durban. Maurice, que en les tres series anteriors ha abastat 3 podis dels 6 possibles, és segon en la classificació general de la Copa del Món. Com sempre, afrontarà les modalitats de contrarrellotge i ruta.

A més, després del Campionat del Món de Pekín, l’atletisme ja oferix els últims capítols de la temporada. Després de botar el passat dimarts en la localitat italiana de Rovereto, Pablo Torrijos afronta dos noves reunions durant este cap de setmana: divendres estarà present en el meeting de Brussel.les, el catorzé i últim dels que enguany han composat la Diamnod League, i este diumenge tornarà a Itàlia per a competir en la población de Rieti. Per últim, Cristina Martínez Bonafé i Anna Sanchis disputaran este diumenge la Madrid Challenge by la Vuelta, una prova en el mateix circuit de Madrid que instants després acollirà els últims kilòmetres de la Vuelta Ciclista a Espanya. Per cert, per a Anna Sanchis suposarà l’últim assaig previ al Campionat del Mon de ruta. L’esportista de Xàtiva ha sigut convocada per la selecció espanyola per a disputar el Mundial, que enguany se celebra del 22 al 27 de setembre en Richmond, Estats Units.