Agenda dels esportistes FER (15-17 de juliol)

Héctor Fontabella y Javier Lluch Pérez

Els jóvens del FER demanen pas. Reivindiquen protagonisme. En ple equador del mes de juliol, els esportistes FER més novells es convertixen en els grans protagonsites del cap de setmana. Intentaran aprofitar el seu moment, abans que l’enorme ombra dels Jocs Olímpics ho cobrixca i eclipse tot. Alguns d’estos representants més inexperts es troben en Las Palmas de Gran Canaria, escenari de la cita anual mes relevant per a la natació espanyola, el Campionat Nacional d’estiu, tant en categoria junior com absoluta. Un total de 6 nadadors FER van a competir en la instal.lació insular. Tres d’ells, Natalia Peña, Sandra Pallarés i Carlos Ródenas, ho faran en la categoria absoluta. Mentrestant, Ester Muñoz, María Artigas i Héctor Fontabella pertanyen a la divisió junior. De moment. La notorietat dels esportistes més jóvens del Projecte FER es trasllada també a l’atletisme. Luis Salor és l’únic integrant de l’equip FER present en el Campionat d’Europa juvenil que se celebra en Georgia. El prometedor esportista gandienc posa a prova la seua esperançadora progressió en un certamen internacional de màxima exigencia.

A més, Marina Ñíguez conclou este cap de setmana el seu pas pel Campionat d’Europa junior de tennis de taula. La jove esportista alacantina ha contribuït a l’excel.lent i històrica medalla de bronce de la selecció espanyola en el torneig per equips. A partir de este divendres, afrontarà la competició individual. També reprén la competició el triatleta Javier Lluch Pérez, qui afronta en Altafulla, Tarragona, una Copa d’Europa Elit distància sprint. Mentrestant, també fora de les nostres fronteres competiran Empar Félix i Cristina Martínez Bonafé. Les dos ciclistes valencianes formen part del combinat que l’equip Lointek desplaçarà al Tour de Bretanya, important ronda que transcorre per França. A més, Valencia acull la Supercopa d’Espanya senior de judo, certamen en el qual prendrà part el castellonenc Marc Sabater, qui reapareix després de la lesió de muscle patida en el mes de març.

previa 2

Javier Mario Carrión y Rafael Andarias

Per la resta, a apenes 3 setmanes d’un momento esportiu i personal que serà inoblidable, la desfilada en la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Rio, dos dels tres jugadors de rugbi 7 del Projecte FER, Matías Tudela i Javier Mario Carrión Llorens, tanquen este cap de setmana el Campionat D’Europa de la modalitat amb la disputa de la tercera i última jornada de la competició, una cita prevista en Polònia. Després de la setena plaça en la sessió inaugural de Moscou, i després de la tercera posició abastada el passat cap de setmana en Anglaterra, el combinat nacional ocupa el cinqué lloc en a classificació general, integrada per 12 equips. Cal recordar que només els 3 primers del certamen continental aconseguixen el billet per a disputar en 2017 l’ascens a les Sèries Mundials, la màxima categoria per nacions del rugbi 7.