Agenda dels esportistes FER (16-17 de gener)

Avança el mes de gener i el Projecte FER comença a adquirir més ritme. L’agenda de competicions agafa més dinamisme. S’amplia el ventall de modalitats en desplegar-se. I també el mapa de les seues localitzacions. Per a començar, durant este divendres, 15 de gener, conclou el Tour de San Luis en Argentina, una ronda ciclista de 6 dies de duració en la qual han participat els esportistes FER Anna Sanchis i Cristina Martínez Bonafé com dos dels seus integrants de la selecció espanyola que s’han llançat a la cacera de punts per a certificar la presència del ciclismo femení nacional en els Jocs Olímpics de Rio.

De moment, a falta de l’última etapa, només queda en competició Cristina Martínez, qui ocupa la plaça 82 de 105 supervivents a 29 minuts del lideratge. Anna Sanchis, víctima d’una intoxicació alimentària, va abandonar després de la tercera etapa quan figurava entre les primeres classificades.

Altres esportistes que durant este cap de setmana també van a competir en territori estranger son Sebastián Mora i Laura Gómez. Inmers en un excel,lent moment de forma, el ciclista castellonenc disputa des d’ahir dijous i fins el proper dimarts els “Sis Dies de Ciclisme en pista de Bremen”, en Alemanya, un certamen idèntic al conclòs fa només 3 jornades en Rotterdam i que l’esportista castellonenc va adjudicar-se brillantemente junto al balear Albert Torres.

Després de la primera jornada, ocupa la tercera plaça. D’altra banda, després de mes i mig sense competir (la seua última compareixença va produir-se a principis de desembre amb la presència en el Grand Slam de Japón), Laura Gómez reprén la seua particular i titánica lluita encaminada a aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Rio. Cada competició i cada puntuació és autèntic or. De momento, la judoca valenciana afronta demà dissabte la Copa del Món de Tunísia. El proper cap de semtana estarà present en el Grand Prix de Cuba.

Mentrestant, per a molts esportistes i combinats, comença el compte enrrere cap als Jocs Olímpics I Paralímpics de Rio 2016. És el cas de la selecció espanyola d’hoquei femení, concentrada en Valencia des de principis d’esta setmana. Les conegudes com “redsticks” (entre les quals, es troba l’esportista FER Lola Riera) disputaran dos enfrontaments amistosos contra Irlanda (el primer este divendres; el segon, el dissabte) en el Poliesportiu Virgen Carmen-Beteró. A més, els nadadors paralímpics FER Ricardo Ten y José Antonio Marí es desplacen fins a Tenerife per a participar en l’Open Internacional de la ciutat canària, el primer test relativament seriís d’un any molt especial que viurà el seu instant culminant durant el mes de setembre en Rio de Janeiro. La prova es presenta prematura per a aconseguir las desitjades mínimes paralímpiques.

Per a finalitzar, els saltadors Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres continuen preparant la temporada atlètica en Tenerife. Tots dos tenen previst la seua estrena en 2016 o be en la Copa del Rei del dia 30 a Valencia, o bé en algunes de les reunions internacionals fixades a principis del mes de febrero. Per últim, en tennis, Sara Sorribes no jugarà el quadre final de l’Obert d’Austràlia, el primer grans slam de l’any. Per a fer-ho, havia de guanyar tres partits de la fase prèvia. Va guanyar el primer, però esta passada madrugada ha caigut en la segona eliminatoria davant una rival xinesa.