Agenda dels esportistes FER (16-18 octubre)

 

De Suïssa a Valladolid. Del triatló al judo. De París a Castelló. Del ciclismo al taekwondo. El tercer cap de setmana d’octubre acull tot un creuament de destinacions i esports que dóna, com a dibuix final, una completíssima agenda de competicions per al Projecte FER. Un dels principals epicentres es localitza en Suïssa, seu del Campionat d’Europa de ciclisme en pista, el cinqué certamen continental que disputa Sebastián Mora. L’esportista FER ja ha participat en dos modalitats: va ser desé amb el combinat espanyol i nop va passar a les rondes finals en persecució per equips, però este dijous, 15 d’octubre, va aconseguir un gran èxit amb la medalla d’or en la modalitat d’scratch, el major triomf de la seua carrera esportiva. Encara ha d’afrontar les proves d’scrtach i madison.

Altra de de les cites importants del cap de setmana passa pel taekwondo i pel Grand Prix que se celebra en Manchester. Els millors exponents d’esta especialitat concorren a una prova que, pràcticament, suposa l’última cita de l’any per a Raúl Martínez i Daniel Ros. Els dos s’han proposat millorar els resultats obtinguts en els anteriors certàmens d’estes característiques desenrotllats en Moscou i Turquia, i en els quals no van superar la ronda dels huitens de final.

El cap de setmana també será el moment en que Iván Pastor ultime la preparació del Campionat del Món de vela, que en esta edició de 2015 se celebra en Omán, Asia. És el desé Mundial que afronta el regatista alacantí en la modalitat RS:X. De momento, el seu millor resultat va arribar en l’any 2008, una cinquena plaça abastada en Nova Zelanda. Mentrestant, fins a França viatgen dos integrants femenines del Projecte FER. Practiquen diferents modalitats i encaren els seues reptes amb diferents plantejaments.

D’una banda, Laura Gómez té previst afrontar un nou capítol del seu frenètic mes d’octubre, el Grand Slam de Paris. La cita entranya molta importancia per la quantitat de punts que distribuix de cara a la classificació per a Rio 2016. Sembla que la judoca valenciana competirá finalment, pero minvada de condicions físiques a causa d’un fort esquinç en el canell. També en França estarà present Anna Sanchis. La ciclista de Xàtiva disputa la coneguda com a Crono de les Nacions i posa punt i final a un exercici marcat per l’èxit del doblet nacional en Cáceres, però també per les nombroses lesions i desgràcies.

La llista d’esportistes FER que competixen en l’estranger la completa Tamara Gómez. La triatleta ilicitana participa en la Copa del Món d’Alanya, Turquia, la setena i penúltima de les previstes en 2015. Ja en territori nacional, el Projecte FER estarà present en quatre competicions. Per a començar, 7 esportistes FER (Adrián Sobrino, Alejandro Kedar, Axel Vives, Dani Mazón, Víctor Pastor, Paula Ferrándiz y Judit Prats) defensaran el Playas de Castelló (indiscutible favorit) en el Campionat d’Espanya junior de clubs, previst en la capital castellonenca per a este proper dissabte.

A més, després de començar la temporada fa dos setmanes en l’Open Internacional de Budapest, els esgrimistes Manu Bargues i Guillermo Sánchez Rodríguez disputen el primer ranking en Medina del Campo, Valladolid.

Per a finalitzar, els jóvens halteres Yves Ibáñez i Christian Millán disputen amb els seus respectius clubs (Atlético Club Gandia i Valencia Club d’Halterofilia respectivament) la final del Campionat d’Espanya de clubs, competició que reunix els 12 millors combinats d’Espanya en Madrid. Per últim, després de molts mesos sense competir, els judokes més jóvens del Projecte FER, León Villar, Marta Ortiz i Rosa Ferrer, reapareixen en competició oficial en la Supercopa de categoria junior que va a celebrar-se a Alacant.