Agenda dels esportistes FER (22-24 d’abril)

El cap de setmana promet. A falta de les rectes finals de determnades competicions i tornejos, els inicis signats en els mateixos pels esportistes FER generen il.lusió. Per a començar, l’alacantina Liliana Fernández, junt a la seua companya Elsa Baquerizo, està immersa en la cuarta gran prueba internacional de l’exercici 2016, l’Open celebra en la ciutat xinesa de Fuzhou. De moment, ha superat la fase de grups i s’endinsa en l’etapa més important i atractiva de la competició, els creuaments finals, que s’inicien a partir dels huitens de final. Pitjor sort ha tingut Paula Soria, qui no passava de la fase inicial.

Mentrestant, el Campionat del Món sub 20 de rugby 15 que se celebra en Zimbabue continua el seu curs. La selecció espanyola, que debutava el passat dimarts amb una espectacular victòria davant Hong Kong per 44 a 8, afronta este dissabte el segon compromís de la competició davant Namibia. El combinat nacional, on es troba l’esportista FER Joan Calatayud, tancarà la fase de grups este proper dimecres 27 contra Estats Units. Només el primer classificat dels quatre conjunts jugarà la gran final. Si ocupa la segona plaça, lluitaria per la medalla de bronze.

Quant a les competicions individuales, a 10 dies de l’inici i la celebració del Campionat d’Europa en Portugal, on quatre nadadors paralímpics FER buscaran les mínimes A que els garantixquen plenament la seua presència en Rio 2016, dos d’ells, José Antonio Marí i David Levecq, disputen en Brasil un test o assaig en la piscina que durant els mesos d’agost i setembre acollirà la natació olímpica i paralímpica. A més, en tennis Sara Sorribes assalta l’accés al quadre final del torneig WTA de Rabat. Per a aconseguir tal objectiu, haurà de guanyar els dos partits de la fase prèvia.

Mientras, Polina Berezina encara a Gijon la Copa de la Reina de gimnàstica rítmica, una competició en la qual es competix per Comunitats Autònomes. La Federació Valenciana desplaça un equip format per tres gimnastes, entre les quals figura Polina, qui s’ocuparà de tres dels cinc exercicis que ha d’afrontar cada conjunt autonòmic. Es concedixen medalles a cadascuna de les tres primeres per modalitat o exercici. Per últim, el ciclista alacantí Alejandro Gómiz participarà en una nova prova de la Copa d’Espanya masculina de ciclism en ruta, una cita que tindrà lloc en la població valenciana de Villanueva de Castelló