Agenda dels esportistes FER (22-24 de juliol)

Mar Jover i Silvia Navarro

El rellotge avança de manera inexorable. Al calendari apenes li queden 15 dies per a que arribe el màgic moment dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Per als aficionats, la tensa espera està a punt de finalitzar. Per als esportistes, ara sí, és hora d’afrontar els últims assajos previs al viatge cap a Brasil. En esta tesitura es troben els atletes espanyols, que este cap de setmana poliran les seues sensacions competitives en el Campionat d’Espanya a l’aire lliure que se celebra en Gijón. En la pista asturiana es donaran cita Concha Montaner, Mar Jover (salt de llargada), Pablo Torrijos (triple salt) i Daniel Andújar (800m), els quatre representants del Projecte FER que prendran part en les competicions de l’esport rei de tota cita olímpica. Tots ells busquen l’or nacional; però, sobretot, concebixen este certamen com un test de qualitat abans de presentar-se en l’estadi Joao Havelange. En este Campionat d’Espanya a l’aire lliure també van a competir altres esportistes FER com Jorge Ureña, Pablo Trescolí, Fátima Diame, Paula Ferrándiz o Judit Prats.

Altres dos col.lectius tanquen també este cap de setmana la seua preparació olímpica. Un d’ells és el conjunt espanyol de gimnàstica rítmica, una de les opcions de medalla més fermes de l’esport nacional en Rio. Amb les esportistes FER Alejandra Quereda i Elena López com a dos de les seues cinc components, l’equip espanyol va a competir en la Copa del Món de Bakú. El seu balanç durant 2016 és quasi insuperable. Els resultats han confirmat la solvència i qualitat d’un combinat que apunta al podi olímpic. En pocs dies, Alejandra i Elena poden saldar el deute pendent des de Londres 2012, on van quedar-se a les portes dels metalls. Mentrestant, la selecció femenina d’handbol es troba en Noruega per a disputar un torneig d’extraordinari nivell en el qual Espanya compartix cartell amb Noruega, Rumania i França. Les guerreres FER Silvia Navarro i Lara González esmolen la seua posada a punt abans de l’assat olímpic.

PREVIA 2

Els germans Luján i José Vicente Arzo

Però no to tés Rio 2016 i preparatius. Encara que no és fàcil escapar dels poderosos tentàculs de la imminent cita olímpica, hi ha altres events i modalitats que ho aconseguixen. Per exemple, en atletisme, en paralel a la celebració del Nacional absolut de Gijón, s’esta disputant el Campionat del Món junior en Polònia, certamen que compta amb la participació de tres esportistes FER. Mentre Thierno Amadou (llargada) i Víctor Pastor (decatló) ja han conclòs la seua participació, encara està en acció la castellonenca Carmen Ramos Vellón en l’heptatló. Una altra gran cita internacional l’aporta la vela. En San Remo, Itàlia, s’està celebrant tota la setmana (conclou este dissabte) el Campionat del Món de vela classe 420 (classe no olímpica, l’avantsala de l’olímpica 470). Els germans Balaguer, Carlos i Nacho, i els germans Luján, Quique i Pablo, competeixen en la categoria absoluta. De moment, els Luján son cinquens, i els Balaguer ocupen la plaça quinzena. I una última gran referència lluny de territori espanyol és el Campionat del Món de Paratriatló, prova que se celebra a Rotterdam, Holanda. José Vicente Arzo serà el representant del Projecte FER.

Per a finalitzar l’agenda del cap de setmana, dos proves de caràcter i dimensió nacional. D’una banda, Javier Lluch Pérez representa la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya de triatló per Comunitats Autònomes que es disputa a Mequinensa, Saragossa. Finalment, després de la seua participació fa dos setmanes al Campionat d’Europa júnior, Juan Vicente Giner Arques reprèn la Copa d’Espanya, competició que celebra a Talavera de la Reina la quarta de les cinc proves que la integren. De moment, en el global de la Copa, l’esportista alacantí ocupa la segona plaça.