Agenda dels esportistes FER (23-25 octubre)

 

Un dissabte i un diumenge de 5 estreles. El Projecte FER s’endinsa en un cap de setmana d’altíssim nivell esportiu i amb molts alicients. No sempre coincidixen tres Campionats del Món i dos Campionat d’Europa. El calendari ha volgut oferir una espectacular concatenació d’esdeveniments. El primer gran event en reclamar l’atenció és el Campionat del Món de vela en la seua modalitat RS:X, competició que està desenrotllant-se durant tota la setmana en Omán i que conclou este dissabte, 24 de octubre. A falta de una sola jornada per a la conclusió del certamen, la Medal Race de demà dissabte, el regatista FER Iván Pastor ocupa una fantàstica cinquena plaça i manté intactes les opcions de podio.

Mentre el Campionat del Món de vela entra en la seua recta final, el Mundial d’atletisme paralímpic, que se celebra en Doha, comença a donar els seus primers pasos. I la competició no ha pogut començar millor per al Projecte FER. En la jornada inaugural d’este dijous, 22 d’octubre, Kim López va abastar la medalla de bronze en el llançament de pes de la categoria F12, mentre que Iván José Cano Blanco quedava segon en el salt de llargada F13. Les opcions de medalla tornen dilluns, amb la final de javelina F12 per a Héctor Cabrera, i dimarts, amb la final de disc F11 per a David Casinos, que intentarà seguir ampliant la seua llegenda.

Mentrestant, el cap de setmana acull dos Campionats d’Europa per a sengles esportistes del Projecte FER. En realitat, un d’ells ja s’ha celebrat. La jove taekwondista Blanca Palmer ha quedat eliminada en els quarts de final de l’Europeu junior que se celebra en Letonia. A més, Joan Calatayud ja es troba en Portugal, on este proper diumenge inicie el Campionat d’Europa sub 19 de rugbi 15 amb el partit contra Alemanya. Una victòria permetrà a l’equip nacional lluitar de la primera a la quarta plaça; una derrota els obliga a jugar de la cinquena a la huitena. Per si faltava alguna cosa, este proper diumenge, 25 de octubre, la selecció espanyola masculina ultimarà la preparació del Campionat del Món de gimnàstica artística en Glasgow que, per al combinat espanyol, comença dilluns. L’esportista FER Néstor Abad encapçala l’equip nacional, l’objectiu del qual més realista és ocupar una plaça entre la novena i la setzena per tal d’acudir al Preolímpic. Acabar entre els 8 millors conjunts de la competició sembla quasi un miracle.

El cap de setmana es completa amb una ampla oferta d’esdeveniments. Així, en triatló, a pesar de la lesió patida el passat dissabte en Turquia, Tamara Gómez tanca l’any 2015 amb la presècia en la Copa del Món de Tongyeong, Corea, mentre que Roberto Sánchez i Jesús Gomar prendran part en una Copa continental en Marroc. A més, en esgrima, Guillermo Sánchez es desplaça fins a Suïssa per a disputar una Copa del Món en categoria senior, i la tiradora Diana Victoria Mondéjar obri la temporada competint en la prova del ranking nacional absolut en Barcelona.