Agenda dels esportistes FER (24-26 de juliol)

Estiu es sinònim de vacances, de calor, de descans… i de competicions aquàtiques. L’últim cap de setmana de juliol oferix dos Campionats de Europa de vela per a dos regatistes (les dos, a més, alacantines) del Projecte FER. D’una banda, Irene Miras es troba disputant des del passat dimarts en Portugal l’Europeu sub 19 de classe láser radial. Irene debuta enguany en esta categoria d’edat i en esta especialitat. Tot un repte el d’enfrontar-se per primera vegada a una modalitat olímpica. A falta del que ocòrrega fins el proper diumenge, Irene es troba en la trentena posición. Per la seua banda, Paula Lissorgues finalitza este mateix divendres en Polònia el Campionat d’Europa sub 18 classe laser 4.7, l’avantsala de la disciplina olímpica de láser radial. A falta de poques regates, l’esportista d’El Campello ocupa una destacada setena plaça de 70 participants.

Altre Campionat d’Europa previst per a este cap de setmana és el de triatló en categoria cadet. L’escenari, Banyoles, en la provincia de Girona. El protagonista FER, Javier Lluch Pérez. El jove triatleta valencià aspira, si més no, a repetir la medalla de bronze aconseguida en Rússia en l’any 2014 amb la selección espanyola. La competició es desenrotlla per equips i Javier Lluch conforma el combinat espanyol amb dos companys naixcuts a Màlaga. L’esportista FER participa en este Europeu cadet gràcies al subcampionat nacional aconseguit fa un mes en Pontevedra.

Quant a l’atletisme, a falta d’una setmana del Campionat d’Espanya a l’aire lliure en Castelló, este dissabte se celebra el Nacional de Federacions Autonòmiques. Sis atletes FER s’integren en l’equip de la Comunitat Valenciana: Judit Prats, Paula Ferrándiz, Adrià Sobrino, Alejandro Kedar, Izan Ahicart i Eusebio Cáceres, que no competirà en llargada, sino en els 100m.

L’agenda de competicions per als esportistes FER es completa amb altres dos compareixences, de nou en territorio forani. D’una banda, el lluitador de grecorromana Jesús Gasca disputa el Grand Prix de Polonia, una cita clau en les seues aspiracions d’estar el proper mes de setembre en el Campionat del Món de Las Vegas. Després de la seua prematura eliminació en el Grand Prix d’Espanya, el lluitador FER està obligat a arribar el més lluny posible en este certamen fixat en Polonia. Per últim, Maurice Eckhard afronta en Elzach, Alemanya, una nova prova de la Copa del Món, últim assaig abans de la gran cita de l’any: el Campionat del Món de ciclismo paralímic en ruta, previst en Suïssa del 29 de juliol al 2 d’agost.