Agenda dels esportistes FER (25-26 abril)

L’últim cap de setmana d’abril arriba carregat d’esdeveniments per als esportistes del Projecte FER. I la major part d’ells, en territorio estranger. En alguns casos, les competicions van iniciar-se fa uns dies. Un exemple és la Copa del Món de vela que Iván Pastor està disputant en la localitat francesa de Hyeres des del passat dimecres. De moment, el regatista alacantí ocupa la quinzena posició a la conclusió de les dos primeres jornades. Iván va signar una bona jornada inaugural, però va estar més discret ahir dijous. Esta Copa del Món en França és una mena d’assaig de cara al Campionat d’Europa, previst en Sicília per al proper mes de juny.

També fora d’Espanya competix el ciclista paralímpic Maurice Eckhard, que afronta en la ciutat italiana de Verona una Copa d’Europa de fons en carretera. La cita es desdobla en dos jornades (una contrarellotge dissabte, i la prova en línia diumenge) i concedix punts per al rànquing de la UCI (Unión Ciclista Internacional), classificació que determina la concesió de places per als Jocs Olímpics de Rio 2016. Altre esportista paralímpic, en este cas l’atleta Antonio Andújar, enceta el seu calendari de competicions en 2015 amb la presència en la reunió atlètica de Dublín, on prendrà part en els concursos de llargada i triple salt modalitat F47.

El cap de setmana es presenta, a més, amb un marcat protagonisme femení. Per exemple, la jugadora d’handbol Lara González, altre de les novetats del Projecte FER, disputa este dissabte la final de la Copa de la Lliga francesa, l’equivalent a la Copa de la Reina en Espanya. L’alacantina s’enfronta amb el seu club, el Metz francés, al Nimes i busca reeditar un títol abastat ja en 2014.

La quota femenina també està representada en el tennis i en el triatló. D’una banda, després d’unes dos últimes setmanes per a emmarcar (va arribar als huitens de final en el torneig WTA de Charleston i va contribuir a la salvació d’Espanya en el Grup Mundial II de la Copa Federació), la tennista castellonenca Sara Sorribes participa este cap de setmana en la prèvia de Marrakech, nova parada del circuit professional. Mentrestant, la trotamons del FER, la triatleta Tamara Gómez, participa dissabte en la quarta Sèrie Mundial de Triatló de 2015, la que es desenrotlla en Ciutat del Cap, Sud-àfrica. La ilicitana aspira a canviar el curs de les seues dos últimes proves, New Plymouth i Gold Coast, en les quals no va poder acabar.

Per últim, l’agenda del cap de setmana també reserva diferentes cites per a alguns dels integrants més jóvens del Projecte FER. Marina Ñíguez, altra de les novetats del FER 2015, dirimix l’ascens a la máxima categoria del tennis de taula femení espanyol. L’esportista alacantina es juga el salt a la Súper Divisió amb el seu club, l’Alacant Tennis de Taula. A més, el triatleta Roberto Sánchez Mantecón afronta dissabte el Campionat d’Europa junior de duatló en Alcobendas. Fa dos setmanes, Roberto va proclamar-se subcampió d’Espanya de l’especialitat. Per a finalitzar, els jóvens halteres Tomàs Ruiz, Christian Millán i Yves Ibáñez diluciden dissabte la seua classificació per al Campionat d’Espanya absolut del proper mes de juny.