Agenda dels esportistes FER (25-27 de març)

El calendari imposa la seua llei. La Setmana Santa es deixa notar. Les agendes esportives es fan xicotetes, però no del tot. Encara hi ha algunes competicions que sobreviuen a les jornades festives. En total, són tres les cites en les quals el Projecte FER estarà representat. Dos, en territori estranger, i una en sol nacional. Algunes de les esportistes FER que viatgen fora d’Espanya són les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, que es desplacen fins França per tal d’afrontar el Grand Prix de Thiais, on l’any passat van abastar la plata en l’exercici de cintes. A menys de cinc mesos per a la celebració dels Jocs Olímpics, el conjunt espanyol de rítmica continua transmetent una gran fiabilitat i es consolida com una de les grans opcions de l’esport nacional de podi en Rio. Sense anar més lluny, el passat cap de setmana acumuló dos medalles de bronce en la Copa del Món de Lisboa.

D’altra banda, en la seua frenètica lluita per obtindre el passaport olímpic, Laura Gómez també passarà la Setmana Santa lluny de casa. La judoca valenciana completa un mes de març d’autèntic vertigen. El va començar de forma exitosa en Sudamèrica, amb la presència i la consecució de sengles medalles de plata en els Open de Perú i Argentina, i el conclou en Georgia, on afronta el Grand Prix de Thiais, un certamen que li inspira molt bons records gràcies al bronze aconseguit en 2015. És la penúltima prova abans d’afrontar el Campionat d’Europa, previst en Kazán, Rússia, a meitat d’abril. Abans, disputarà altre Grand Prix, el de Samsun, en Turquia, el divendres 1 d’abril. Laura s’endinsa en la recta definitiva de la seua creuada olímpica. Després de mesos i mesos sense treva, s’ho juga tot en unes poques setmanes.

Ja en sol nacional, l’agenda d’este festiu cap de setmana inclou una gran cita. En ciclismo, les jóvens Isabel Ferreres i Sandra Alonso estaran presents en el Campionat d’Espaya junior de ciclisme en pista, competició que es disputa en el Velòdrom Luis Puig de València. Mentre Isabel Ferreres afrontarà quatre modalitats, Sandra Alonso disputarà cinc especialitats. En el Nacional junior de 2015, Ferreres va acumular tres ors i una plata, mentre que Alonso va coleccionar un or, una plata i un bronze.

Per a finalitzar, en vela, Rafa Andarias i Paula Lissorgues ultimaran este cap de setmana la preparació del Trofeo Princesa Sofía de Mallorca, una competició internacional en la qual es disputen múltiples pruebas corresponents a altres tantes modalitats. Mentre Andarias prendrà part en la seua clàssica especialitat paralímpica 2,4mR i intentarà seguir reivindicant-se davant l’enorme competència existent per tal de triar l’únic representant espanyol que disputarà esta disciplina en els Jocs de Rio, la jove i prometedora Paula Lissorgues inicia la temporada amb una regata de la classe olímpica femenina de làser radial. En el seu primer contacte seriós amb esta modalidad, mirarà de situar-se entre les primeres de la seua categoria d’edat, la sub 18.