Agenda dels esportistes FER (26-27 de setembre)

La representació femenina acapara quasi tot el protagonisme en l’agenda de competicions del Projecte FER durant este últim cap de setmana de setembre. Un dels principals focus d’atracció l’ofereix el ciclisme. Com és habitual, l’últim capítol anual en l’esport de les 2 rodes s’escenifica amb la celebració del Campionat del Món de ruta. En esta edició de 2015, la competició es desenrotlla durant tota esta setmana en la ciutat nordamericana de Richmond, en l’estat de Virgínia. El Projecte FER es fa un lloc entre la grandiositat de l’event gràcies a la presència d’Anna Sanchis. Després de no poder disputar la contrarrellotge del passat dimarts per culpa d’una afecció asmática, la ciclista de Xàtiva es troba millor i, si no sorgix un nou contratemps físic, afrontarà este dissabte la prova de ruta. Serà la seua setena participació mundialista en esta especialitat. La seua millor classificació va arribar amb la vint-i-sisena posició abastada el passat any en Ponferrada. En principi, la missió de l’esportist FER passa per ajudar a la principal opció espanyola, la riojana Sheila Gutiérrez.

Molt més prop, en la ciutat d’Alacant, se celebra el Campionat d’Espanya junior de taekwondo, certamen que possibilita la reaparició de dos valors FER en els quals hi ha dipositades moltes esperances. Són Blanca Palmer i Tamara Miquel. Les dos ja van proclamar-se campiones d’Espanya en esta mateixa categoria en 2014. Per tant, amb un any més d’experiència, es perfilen com les favorites per a retindre i revalidar les seues corones durant este cap de setmana. A banda del títol nacional en sí, este Campionat d’Espanya és molt important perquè el seu desenrotllament influirà directament en la confecció de la selecció espanyola que d’ací a un mes (a finals d’octubre) viatjarà a Riga, Letònia, per a competir en l’Europeu junior, gran cita de l’any per a les “bessones” del taekwondo valencià.

També lluny de la Comunitat Valenciana competix Sara Sorribes. La tennista de la Vall d’Uixó afronta un nou intent d’arribar al quadre final d’un torneig del circuit WTA, en este cas el de Taskent, Uzbekistán. L’esportista FER ha de guanyar dos partits durant el cap de setmana per a convertir-se en una de les 32 jugadores que, a partir del dilluns dia 28, lluitaran pel títol. Durant el que portem d’any, Sara ha jugat tres quadres finals corresponents a altres tants tornejos.

Respecte dels esports col.lectius, este cap de setmana arranca la lliga femenina d’hoquei herba per a Lola Riera. El seu equip, el Spv Complutense de Madrid, debuta a casa contra el Terrassa. A més, en handbol femení, Silvia Navarro i el seu conjunt, el Rocasa de Gran Canaria, busca la quarta victòria en quatre partits en la pista del Zarautz de Guipúzcoa. Per últim, i ja dins de l’esport paralímpic, Rafa Andarias tanca este cap de setmana el Circuit Iberdrola de vela paralímpica amb la disputa en Bilbao de la quarta i última proba que l’integren. Encara amb el ressò de la desena plaça obtinguda en el Campionat d’Europa ben present, el regatista alacantí perseguix un feliç desenllaç a un certamen en el qual ocupa momentàniament la tercera posició després de les sèries celebrades en València (tercer), Cambrils (cinqué) i Cadis (quart)