Agenda dels esportistes FER (3-5 de juny)

Canvi de mes, mateixa voràgine. Ha conclós maig, arriba juny. Però allò que no es modifica es la intensa activitat que depara el Projecte FER. Esdeveniments del màxim nivel. Relevants per si mateix i més valuosos, si cap, per la seua vinculació o proximitat amb la màgica cita dels Jocs Olímpics de Rio. Fins a tres competicions responen a este perfil. Les aporten la gimnàstica rítmica , el vòlei platja i el rugbi 7, la selección española del qual s’endinsa en un mes frenètic. A apenes quinze dies d’afrontar la cita culminant de l’any, el Preolímpic de Mónaco, en el qual el primer dels dotze equips participants obté el passaport per a Brasil, el combinat nacional disputa este cap de setmana en Moscou la primera de les tres jornades que integren el Campionat d’Europa absolut de l’especialitat. Tres esportistes del Projecte FER, César Sempere, Javier Mario Carrión y Matías Tudela, van a intentar contribuir a que España repetixca, almenys, el brillant subcampionat continental abastat en 2015.

Mentrestant, Alejandra Quereda i Elena López competixen en casa. Acostumades a disputar proves en territorio estranger, les dos esportistes FER conprovaran este cap de setmana el respecte i l’admiració que desperten entre l’afició espanyola. La ciutat de Guadalajara acull una Copa del Món de gimnàstica rítmica, la sisena de l’any. I la població alcarrenya està entusiasmada amb l’arribada del llorejat conjunt espanyol de la disciplina, cridada a pujar al podi en els Jocs Olímpics. És pràcticament l’últim assaig de qualitat abans de viatjar a Brasil. En esta mateixa competició, però en el torneig individual, prendrà part Polina Berezina. I també amb el compte enrrere cap a la cita olímpica en la ment, Liliana Fernández es troba en Biel, Suïssa, per a afrontar el Campionat d’Europa de vòlei platja, competició en la qual ja va ser subcampiona en 2013. Ahir, va superar la fase de grups i va classificar-se per als creuaments definitius. Esta vesprada, huitens de final.

VIERNES 2

No falta tampoc l’habitual dosi d’atletisme. D’una banda, Eusebio Cáceres, en llargada, i Pablo Torrijos, en triple, afronten noves oportunitats per a abastar les mínimes olímpiques, les obligatòries marques que tots dos encara han d’aconseguir per a viatjar a Rio. Els dos saltadors competiran este dissabte el Meeting Internacional de Salamanca.  Mentrestant, fins a 4 atletas del Projecte FER estaran presents en el conegut com el Campionat Mediterani sub 23 que se celebra en Tunissia, una competició en la qual, a banda del país anfitrió, participen altres nacions com ara Algèria, Marroc, Itàlia, França i Espanya. Entre els esportistes seleccionats per la Federació Espanyola es troben Paula Ferrándiz (disc), Fátima Diame (llargada), Fernando Ramos (llargada) i Marcos Ruiz (triple salt)

El cap de setmana inclou, a més, la reaparició competitiva d’Ana Pérez Box. Un mes després de proclamar-se campiona d’Espanya absoluta en Madrid, la judoca alicantina torna a la capital d’Espanya per a certificar el seu excel.lent moment de forma en una Copa del Món. Altra campiona nacional d’este mateix any, la jove Gloria Fernández Caballero, defensa l’or abastat el passat mes de febrero. L’esportista de Favara, que en febrero va aconseguir el títol nacional junior de tir olímpic, modalitat pistola, es desplaça fins a Granada per a participar en la Copa de la Reina d’esta modalitat paralímpica Eva Coronado, una de les principals exponents del Campionat d’Espanya de natació FEDDI (per a discapacitats intelectuals). Per últim, Empar Félix i Sandra Alonso correrán en Zamora la sisena de les nou proves que integren la Copa d’Espanya de ciclisme en ruta. Sandra encapçala la general de la categoria junior.