Agenda dels esportistes FER (30-1 de novembre)

Ja comença a ser habitual que els caps de setmana del Projecte FER siguen més internacionals que domèstics. Éste que es presenta per davant, i que exercix de transició entre els mesos d’octubre i novembre, constituix un exemple perfecte. Cinc epicentres competitius van a concitar l’atenció durant les próximes quaranta huit hores, i tots ells van a desenrotllar-se més enllà de les fronteres nacionals.

Després de deu intenses jornades, este cap de setmana conclou en Doha, Qatar, el Mundial d’atletisme paralímpic, una competició que està resultant exitosa per a la delegació FER. De momento, el botí acumulat inclou 3 medalles (l’or de David Casinos en disc F11, la plata d’Iván Cano en llargada F13 i el bronze de Kim López en llançament de pes F12). I la collita podria incrementar-se encara este dissabte, 31 d’octubre, amb nous podis. Kim López participa en la final de la modalitat de disc F12 i defensa la corona mundial aconseguida fa dos anys a Lió. En esta prova també competirà l’atleta d’Oliva Héctor Cabrera, que va acabar cinqué en llançament de javelina.

Mentrestant, dos setmanes després d’irrompre en el panorama internacional amb el seu espectacular doblet d’or en el Campionat d’Europa de ciclisme en pista, Sebastián Mora torna a un velòdrom amb motiu de la Copa del Mon de Cali, en Colòmbia. El ciclista FER va experimentar en l’Europeu de SuÏssa sensacions contradictòries. L’alegria per la seua doble corona continental va barrejarjar-se amb la decepció derivada de la desena plaça obtinguda amb l’equip nacional en la prova de persecució per equips, la modalitat clau per a que el ciclisme espanyol en pista es classifique per als Jocs de Rio. L’objectiu olímpic està complicat. Mora i els seus companys de selecció espanyola han de recuperar el terreny perdut en les properes cites internacionals. I han de començar a dibuixar la inflexió d’immediat. A banda de la persecució per equips, l’esportista de Vila-real participarà en la persecució individual i en madison.

Per a finalitzar, una curiositat. El Projecte FER estarà present per partida doble en Abu Dabi. D’una banda, i després de la seua notable actuació en el Campionat del Món de RS:X del passat cap de setmana en Omán, on va abastar una btillant setena plaça i va demostrar ser l’espanyol més fiable per a representar la vela nacional en els Jocs de Rio 2016, Iván Pastor competix este cap de setmana en la Copa del Món de Abu Dabi, un event tancat i selecte al que només s’invita 20 participants. D’altra, Laura Gómez ha tancat este divendres, 30 d’octubre, el seu trepidant mes d’octubre amb la presència en el Grand Slam que s’ha celebrat en este Emirat. I ha repetit el resultat obtingut en Paris fa dos setmanes. Ha guanyat el primer combat i ha perdut el segon, el de huitens de final. En tot cas, ha sumat alguns punts per a la carrera olímpica cap a Rio 2016. Per últim, l’esgrimista Guillermo Sánchez Rodríguez participen este dissabte en la Copa del Món sub 23 en Colmar, França.