Agenda de los deportistas FER (30-31 de mayo)

La vela es convertix en el principal argument informatiu i competitiu del Projecte FER durant este últim cap de setmana. Dos regatistes FER, Iván Pastor i el paralímpic Rafa Andarias, participen en la Copa d’Europa que se celebra en aigües d’Holanda, concretament en la població de Medembilk. Per a Ivan, constituix l’últim assaig abans del Campionat d’Europa en la seua especialitat, RS:X, previst en Sicilia a finals de juny. L’alacantí busca millorar la desena posición obtinguda en la Copa del Món de Hyeres, a França, durant el passat mes d’abril, i aconseguir el seu segon podi de la temporada després de la tercera posició obtinguda en la Regata Internacional de Rio de Janeiro el passat mes de febrero.

Per la seua banda, amb esta Copa d’Europa d’Holanda, el regatista paralímpic Rafa Andarias (categoria 2.4mR) (categoría 2.4Mr) continua amb un primer tram de l’any prou dens i exigent, i en el qual ha abastat cuatre podis, l’últim d’ells (una brillant segona posición) a principi d’este mes de maig en altra prova de caràcter internacional a Itàlia. L’objectiu de Rafa Andarias per a este cap de setmana consistix en millorar la catorzena posición aconseguida el passat any en esta mateixa prova. De momento, a falta de dos jornades, és sisé. Una volta torne d’Holanda, l’esportista de Xàbia ja centrarà l’atenció i els seus esforços en preparar el Campionat d’Espanya de 2.4mR, que tindrà lloc en Baiona, junt a Vigo, del 19 al 21 de juny.

Mentrestant, l’atletisme també acudix Fidel a la seua cita. En este cas, amb la Copa d’Europa de clubs, que enguany es disputa en Mersin, Turquía. Una volta més, els representants de l’atletisme espanyol seran els dos clubs més importants de la Comunitat Valenciana: el Platges de Castelló en categoria masculina, el Valencia Terra i Mar, en femenina. Fins a Turquia viatjaran un total de cuatre atletes FER. Pablo Torrijos i Dani Mazón (el primer en triple salt, el segon en el relleu 4 x 100) intentaran contribuir a que el Platges encadene el seu cinqué podi consecutiu, mentre que Mar Jover i Fátima Diame, en llargada i en el 4 x 100 femení respectivament, afronten el gran repte d’aconseguir que el Tera i Mar revalide el títol de campió d’Europa aconseguit el passat any en Portugal.

Per últim, en triatló, Jesús Gomar i Tamara Gómez competixen este cap de setmana en la quarta Serie Mundial de 2015, la que es disputa en Londres. Ni el de Gania ni la d’Elx han finalitzat les dos anteriors, les celebrades en New Plymouth (Nova Zelanda) i el Gold Coast (Austràlia). Tamara intentarà recuperar la seua millor versió, l’exhibida a principi d’any, mentre que Jesús acudix a Londres revitalitzat després dels seus recents èxits domèstics en els Campionats d’Espanya per clubs i relleus.