Agenda dels esportistes FER (31 de juliol-2 d’agost)

El mes d’agost s’inicia amb l’esport espanyol dirigint la seua atenció a la Comunitat Valenciana. En concret, a la ciutat de Castelló, seu durant este cap de setmana de la gran festa anual de l’atletisme en sol nacional, el Campionat d’Espanya a l’aire lliure. La competició es presenta com un assaig general abans del Mundial, fixat en Pekín del 22 al 31 d’agost. El Proyecte FER no falta a esta gran cita i desplaça fins les pistes del complexe esportiu Gaetà Huguet un contingent format  per 12 atletes. I aspira a imposar el seu domini en tres de les quatre proves que es desenrotllaran en el fossal d’arena: la llargada masculina, la llargada femenina i el triple salt masculí.

Conxa Montaner, Mar Jover i Fátima Diame, tres atletes FER, es disputaran la corona nacional en la llargada femenina. A banda del títol, les tres somnien amb eixe gran i difícil salt de 6,70, que els permeta aconseguir la mínima mundialista per a Pekín. De moment, qui més s’ha apropat ha sigut l’alacantina Mar Jover, amb un registre de 6,65 durant un control en Sierra Nevada. En la llargada masculina, máxima expectació davant l’actuació d’Eusebio Cáceres, qui ja posseix la marca exigida per a Pekín. Fa poques hores, en la Diamond League d’Estocolmo, l’esportista d’Onil aconseguia un registre de 7,73m. La tercera prova de salts on el Projecte FER ha dipositat fonamentades esperances d’aconseguir l’or és el triple masculí. La incógnita és saber si Pablo Torrijos recuperarà la rutilant versió de principi de temporada, moment en que va proclamar-se subcampió continental. Altres esportistes FER que competiran en este Nacional absolut de Castelló són Fernando Ramos, Marcos Ruiz, Alejandro Kedar, Daniel Andújar, Adrià Sobrino, Paula Ferrándiz i Judit Prats.

Del Campionat d’Espanya d’atletisme al Campionat del Món de ciclisme paralímpic en ruta, competició que se celebra en Suïssa i en la qual participa Maurice Eckhard. L’esportista FER afronta el seu nové Mundial. Fins la data, acumula huit medalles en altres tants Campionats anteriors. De moment, este passat dijous, 30 de juliol, finalitzava en la quarta posició en la contrarrellotge individual. Només 15 segons el separaven del podi i de la medalla de bronze. Encara disputarà la prova de fons en carretera. Serà este dissabte, 1 d’agost. Coneix el traçat, relativament exigent, i considera que s’ajusta prou a les seues possibilitats.

L’agenda d’este primer cap de setmana d’agost es completa amb triatló, ciclisme i judo. La triatleta Tamara Gómez torna a escena amb una prova de puntuació olímpica que es disputa en la mateixa ciutat dels Jocs de 2016, Rio de Janeiro. Es desenrotllarà en el circuit que albergarà la competició olímpica i repartix una bona quantitat de punts per a la cita de Rio. A més, la ciclista Cristina Martínez Bonafé es desplaça fins Alemanya per a competir en una nova prova de la Copa del Món, el judoka León Villar participa en una Copa de Espanya que se celebra este dissabte, dia 1 d’agost, en Valencia, i l’atleta Luis Salort estarà present en la final dels 110m tanques del Festival Olímpic de la Joventut que està celebrant-se en Tiblisi, capital de Georgia.