Agenda dels esportistes FER (8-10 de gener)

Molt de ciclisme per a començar este any 2016. Fins a tres competicions, corresponents a tres modalitats distintes, van a celebrar-se durant este imminent cap de setmana. La primera de les cites es localitza en Rotterdam, Holanda, escenari dels Sis Dies de ciclisme en pista. El certamen va iniciar-se este dijous, 7 de gener, conclou el proper dimarts dia 12 i consistix en la disputa de diverses proves i en l’acumulació de punts segons els resultats obtinguts en les diferents especialitats. A la conclusió de les sis jornades, s’establix una classificació global derivada dels registres abastats en totes les espcialitats dirimides.

El ciclista FER Sebastián Mora, un dels grans protagonistas de l’any 2015, pren part en este campioant previst en Rotterdam i concebix estes competicions inicials de l’any com uns assajos previs a la gran cita del primer semestre de 2016: el Campionat del Món de ciclisme en pista, previst en Londres en el mes de març.

Del velòdrom a la ruta. A escasos 8 mesos per a la celebració de Rio 2016, el ciclismo femení es troba provisionalment classificat per a la cita olímpica. A dia de hui, fins a Brasil desplaçaria dos corredores. En este momento, la selecció espanyola ocupa la plaça 21 del ranking UCI (Unió Ciclista Internacional). I el tall està en el lloc 22. Es a dir, voreja la frontera entre l’alegria i la decepció. El termini límit per a seguir acumulant mèrits i per a conéixer els combinats classificats expira el 31 de maig. Cinc mesos de vertigen que s’inicien este cap de setmana amb la disputa del Tour de San Luis en Argentina, una ronda de sis dies de duració (del 10 al 15 de gener) i en el qual les ciclistes FER Anna Sanchis i Cristina Martínez Bonafé són dos de les 6 components de la selección espanyola que participará en la prova. Per últim, cita amb el Campionat d’Espanya de ciclocross en la ciutat de Torrelavega. En la categoria sub 23 correrà Empar Félix.

Per últim, este segon cap de setmana de 2016 (primer a efectes competitius) inclou dos referències més. En tennis, Sara Sorribes ha caigut esta passada matinada en el primer enfrontament de la fase prèvia i, per tant, no accedix al quadre final del torneig WTA de Hobart, Austràlia. La castellonenca seguirà uns dies més en territorio oceànic, a l’espera d’afrontar la prèvia de l’Obert d’Austràlia, el primer grand slam de l’any, a partir del 14 de gener. Per últim, quan només falten tres setmanes per que l’atletisme s’active, dos dels principals ambaixadors del Projecte FER, els saltadors Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres, comencen una concentració de dos setmanes en Tenerife.