Agenda dels esportistes FER (21-22 de febrer)

El Campionat de Espanya d’atletisme en pista coberta i el Mundial de ciclisme en pista són las grans cites en l’agenda FER d’este cap de setmana. Pel que respecta al rei dels esports, la ciutat malaguenya d’Antequera alberga el Nacional indoor, certamen que en esta ocassió es presenta encara més interessant per ser l’avantsala del Campionat d’Europa que se celebrarà en Praga del 6 al 8 de març.

Un total de 6 esportistes FER competiran en terres malaguenyes. El focus d’atenció se situa en el fossat d’arena dels salts. En llargada masculina, Eusebio Cáceres és el principal favorit, encara que la victòria no serà fàcil, tant por la competència d’un rival d’entitat com Jean Marie Okutu, com por unes molèsties que arrosega en un turmell i que le estan causant certa preocupació. En llargada femenina, Conxa Montaner es marca un doble objectiu: proclamar-se campiona d’Espanya i aconseguir la mínima exigida per a l’Europeu de Praga, mínima xifrada en 6’50m. No obstant, enfront tindrà rivals de molta entitat com María del Mar Jover o Fátima Diame.

Mentretant, en triple salt masculí, Pablo Torrijos és el gran candidat al triomf. Amb la mínima per a Praga en la butxaca, el castellonenc aspira a superar els 16’60m. Altres atletas FER que participen en este Campionat d’España en pista coberta són Daniel Andújar en 800m, Alejandro Noguera en llançament de pes i Marcos Ruiz en triple salt.

L’altre gran esdeveniment del cap de setmana amb representació del Projecte FER és el Campionat del Món de ciclisme en pista que es disputa en França i on es troba el castellonenc Sebastià Mora. Després de ser el descartat per a la prova de persecució por equips, modalitat en la qual l’equip espanyol va ser desé, Sebastià competix este dissabte en persecució individual amb l’aspiració d’acabar entre els 8 primers.

A més, altres tres esportistes FER afronten diferents competicions internacionales. D’una banda, després d’un 2014 quasi en blanc a causa d’una lesió en el genoll, el taekwondista ilicità Raúl Martínez viatja a Egipte per a participar en els Open d’Alejandria i Luxor. Mentretant, la judoka Rosa Ferrer es desplaça a Itàlia per a competir en la Europan Cup EJU cadet, i, per últim, l’atleta alacantí Antonio Andújar es troba en Irlanda per a prendre part en el Campionat d’Irlanda d’atletisme en pista coberta; dissabte afrontarà el triple salt,  i diumenge, la llargada.

El cap de setmana oferix també tres campionats autonòmics: el d’atletisme en categoria junior, amb la presència de Nuria García i Alejandro Kedar,  el de boxa, amb la participació de Jhonatan Saavedra, i  el de Duatlón, amb  Álvaro Campos y Roberto Sánchez Mantecón. A més, Lola Riera continua amb la concentració de la selecció espanyola d’hoquei herba en València per a preparar el Preolímpic del mes de juny; José Luis Giera disputa amb  l’ONCE Alacant una nova jornada de la lliga de futbol sala adaptat (esta vegada, reben el Tarragona); i la ciclista Elena Lloret correrà l’Open BTT de Chelva.