Agenda dels esportistes FER (18-20 de setembre)

De nou, molt internacional. El Projecte FER s’endinsa en un cap de setmana que te com a principals reclams i epicentres competitius se situen fora d’Espanya. Curiosament, dos delegacions d’esportistes FER, corresponents a dos modalitats distines, es desplacen a Turquia. Fins a Istanbul viatgen un total de 7 atletes. Tots ells van a defensar el Playas de Castellón en la Copa d’Europa de clubes de categoria junior. Són Axel Vives (400m), Dani Mazón (100 i 200m), Izan Ahicart (4 x 100), Víctor Pastor (perxa), Adrián Sobrino (alçada), Alejandro Kedar (triple) i Paula Ferrándiz (pes i disc). En el torneig masculí, el Platges aspira al títol. El seu principal competidor és l’equip local del Fenerbahce. De fet, el conjunt de Castelló ha enllçat 7 podis consecutius en les últimes 7 temporades. El seu últim campionat va arribar en l’any 2012.

Turquia és també la destinació dels taekwondistes Daniel Ros i Raúl Martínez. Tots dos es troben pletòrics després de les seues últimes i exitoses compareixences: sengles ors per a Raúl en els Open de Varsovia i Tel Aviv, un bronze i una plata per a Daniel en les mateixes competicions. En esta ocasió, els dos taekwondistes alacantins afronten el penúltim Grand Slam de 2015, un certamen de major nivel i exigencia que reunix els millors exponents mundials d’este esport en cada categoria de pes corporal. Prolongar els seues respectius estats de gràcia i abastar de nou brillants resultats són els objectius bàsics dels dos esportistes FER per a aferrar-se a les seues opcions d’estar el proper any en els Jocs Olímpics de Rio.

I de Turquia a Chicago, ciutat nordamericana que es convertix durant esta setmana en el focus d’atenció del triatló mundial. Per a començar, durant la matinada d’este divendres, 18 de setembre, va disputar-se el Campionat del Món en categoria junior. El representant FER Roberto Sánchez Mantecón va finalitzar en una brillantíssima quarta posició, a tan sols 7 segons del bronze.  En categoria elit, este cap de setmana se celebra la desena i última Sèrie Mundial de l’any, la que més punts repartix de totes les desenrotllades en 2015. La triatleta ilicitana Tamara Gómez necesita completar una bona actuació per a aconseguir punts que li permeten ascendir en la classificació olímpica per a Rio 2016.

A més, Sara Sorribes afronta el duríssim repte de clasificar-se per al quadre final de l’obert del Pacífic en Tòquio, un dels més prestigiosos del circuit WTA per darreres dels quatre que integren el Grand Slam. La tennista de la Vall d’Uixó ha de guanyar tres partits de la fase prèvia per a aconseguir tal objectiu. Per últim, i pel que respecta a les competicions per equips, Silvia Navarro disputa la tercera jornada de la divisió d’honor d’handbol femení. El seu equip, el Rocasa de Gran Canaria, porta dos victòries en dos partits i este dissabte rep el Lleó. Per la seua banda, el Llevant femení, equip en les files del qual s’integra l’esportista FER Sheila Guijarro, descansa este cap de setmana.