Agenda FER (Del 11 al 13 d’agosto)

Anglaterra, Itàlia, Rússia i Holanda. L’actualitat esportiva escapa de la calor durant unes hores. Volei platja, vela, gimnàstica rítmica i, sobretot, l’adéu al Mundial d’atletisme protagonitzen una agenda amb un marcat accent internacional.

La primera de les destinacions ens porta fins a Londres, al Campionat del Món del rei dels esports. I ho fa amb la quinta participació del quint esportista FER en un Mundial absolut. Als seus 23 anys, Jorge Ureña compareix en la capital anglesa en un magnífic moment de forma. Hui i demà tindrà l’oportunitat de reivindicar-se entre els millors. No en va el seu desig és estar entre els deu millors decatletes del planeta. Just el que ahir va aconseguir Pablo Torrijos en triple salt. Desé lloc per al plusmarquista castellonenc en la final del Mundial i el que és, si cap, més important: millor posició assolida per un espanyol en esta prova.
El diumenge també finalitza el Campionat d’Europa sub 19 de vela classe 420 a Itàlia. Des d’este dimarts tres regatistes FER estan embarcats en la competició. D’una banda, Carlos Balaguer, està signant una excel·lent actuació al costat del seu company Toni Massanet. El valencià i el balear comanden la classificació. Mentre, els germans Luján -Pablo i Quique- solquen en vintè segona posició una vegada aconseguit l’equador d’una competició formada per 98 vaixells.
En l’única gran cita en terres espanyoles o, millor dit, en aigües espanyoles, hui comença el Campionat d’Espanya de vela classe FINN. A Motril, Jorge Navarro competirà en dues categories: absoluta i juvenil. Als seus 20 anys el regatista valencià aspira, quant menys, al podi entre els més joves. El dilluns, quan finalitza la prova, eixirem de dubtes.
Un dia abans, el diumenge acaba una nova cita de la Copa del Món de gimnàstica rítmica per a Polina Berezina. A Kazán, l’esportista d’origen rus ultimarà la seua posada a punt de cara a la seua gran cita de l’any, el Campionat del Món (Pesaro, del 30 d’agost al 3 de setembre).
Ja a Holanda, Pablo Pérez tractarà de segellar el seu passaport per a l’Europeu sub 20 de volei platja. El jugador alacantí és un dels quatre jugadors que representen a Espanya en el torneig internacional sub 21 que allí se celebra des de hui i fins al diumenge. Dues parelles nacionals, per tant, que competeixen contra les altres però també entre elles. El motiu, la millor classificada acudirà al Campionat d’Europa de la categoria.