Agenda FER del cap de setmana (del 31 d’agost al 2 de setembre)

Superada l’alta intensitat competitiva de la part central de l’estiu, l’agenda del Projecte FER comença a donar-se un respir. No obstant açò, encara que pocs, els esdeveniments previstos per a les pròximes jornades tenen el seu atractiu. Marsella, Kazán, La Corunya i Fuengirola són les destinacions que acullen als esportistes FER en el primer cap de setmana de setembre.

La primera parada ens porta fins a França. A Marsella, el jove Kike Luján disputa el Campionat del Món sub23 de vela, classe 49er, modalitat olímpica i en la qual es competeix per parelles. Des de dimarts passat, el regatista gandià es troba en plena competició mundialista al costat d’altres 52 embarcacions. De moment, l’esportista FER, que forma tàndem amb l’alacantí Antonio Torrado, ocupa la 14ª plaça. Després d’un positiu inici, ahir van perdre posicions a causa d’eixida de línia. L’esdeveniment conclou demà dissabte.

Mientras, en Kazán, se disputa la segunda y última jornada del Campeonato de Europa femenino de rugby 7, certamen que reúne a doce selecciones del viejo continente. El combinado español está formado por jugadoras que participaron en el Mundial del pasado mes de julio y por jóvenes promesas, entre las que destaca la deportista FER María Calvo. España sólo pudo cosechar una discreta séptima plaza en la serie anterior, disputada a principios de julio en Francia. En esta segunda serie, se enfrentará en la fase de grupos a Francia, Bélgica y Alemania. El combinado nacional mantiene viva la esperanza de hacer un gran papel en esta segunda serie y mejorar la séptima plaza provisional que ocupa hasta el momento.

Mentrestant, en Kazán, es disputa la segona i última jornada del Campionat d’Europa femení de rugbi 7, certamen que reuneix a dotze seleccions del vell continent. El combinat espanyol està format per jugadores que van participar en el Mundial del passat mes de juliol i per joves promeses, entre les quals destaca l’esportista FER María Calvo. Espanya només va poder collir una discreta setena plaça en la sèrie anterior, disputada a principis de juliol a França. En aquesta segona sèrie, s’enfrontarà en la fase de grups a França, Bèlgica i Alemanya. El combinat nacional manté viva l’esperança de fer un gran paper en aquesta segona sèrie i millorar la setena plaça provisional que ocupa fins al moment.
Ja en territori domèstic, destaquen dos Campionats d’Espanya. El primer, a La Corunya, on Roberto Sánchez Mantecón disputarà el Nacional absolut de triatló distancia olímpica. L’esportista de Manises arriba a la ciutat gallega en un magnífic estat de forma i amb la moral molt alta després de la medalla de bronze aconseguida en el Campionat d’Europa absolut en distància sprint, el passat mes de juliol a Estònia. Aquest cap de setmana, tindrà l’oportunitat de reivindicar-se, de nou, entre els millors del panorama nacional. Una bona posada a punt de cara a la seua gran cita de l’any, el Campionat del Món sub23, previst para dins de dues setmanes a Austràlia.
Al sud de la península, en Fuengirola, es celebra el Campionat d’Espanya sènior de vóley platja. Des d’avui, dos esportistes FER es troben en les platges malaguenyes. En categoria femenina, l’oriolana Paula Soria, que forma parella amb la madrilenya Belén Carro, és una de les grans favorites per a adjudicar-se el títol. I més, amb la baixa de la també FER Liliana Fernández. L’alacantina encara no està plenament recuperada de la seua lesió patida en la seua mà dreta durant l’Europeu del passat mes de juliol i ha optat per reservar-se de cara als primers tornejos puntuables per a Tòquio 2020 a partir d’octubre. Mentrestant, en el torneig masculí, competeix el jove Pablo Pérez Suárez.