Agenda FER del cap de setmana (24-26 de febrer)

Una vegada ha oferit el primer impuls de l’any per al Projecte FER, el mes de febrer s’acomiada amb dos grans arguments esportius: la vela i l’atletisme. Pel que fa a la primera especialitat, les aigües de Cadis acullen des d’este dissabte i fins dimarts dia 28 una nova edició del Campionat d’Espanya de vela en la modalitat RS: X. El representant FER Iván Pastor, el participant més expert i veterà en la regata, ja es va adjudicar les edicions de 2006, 2007, 2010 i 2011. Encara que torna a ser el principal favorit, sap que, a partir d’ara, tindrà més competència i oposició. L’esportista alacantí, que ja ha manifestat la seua ferma intenció de completar este nou cicle olímpic i arribar fins a Tòquio 2020, afronta el present curs amb dos grans cites en la seua agenda: el Campionat d’Europa, que se celebra durant el mes de maig a França , i el Campionat del Món, previst per a octubre en Japó.

L’atletisme també ofereix les seues dosis setmanals. Cinc dies després de proclamar-se campions d’Espanya i d’exhibir prometedores millores, Pablo Torrijos i Eusebio Càceres participen este divendres a la prestigiosa Reunió Internacional de Madrid, l’últim assaig (a més, de gran qualitat) abans de disputar el proper cap de setmana el Campionat d’Europa sota sostre a Belgrad. Precisament, la classificació per al certamen continental és l’objectiu que persegueixen Concha Montaner i Mar Jover. Les dos saltadores FER disposen hui a Madrid de l’última oportunitat per a aconseguir el desitjat registre de 6,50m que els permeti viatjar la setmana que la capital sèrbia. Mentrestant, la ciutat de Lleó acull el Campionat d’Espanya d’hivern de llançaments llargs per categories de formació, esdeveniment que comptarà amb la participació de l’alacantina Laura García Bosch (javelina) en la competició de la categoria juvenil.

A més, dos joves esportistes del Projecte FER inauguren el curs 2017. Un, sobre el tatami. Un altre, amb la bicicleta. El primer és el judoka Marc Sabater, qui competirà a la Súper Copa d’Espanya absoluta de Barcelona. El castellonenc, que en territori nacional passa de ser júnior a absolut (encara que a Europa és sub 23), espera poder tindre un any de més salut i menys lesions que en els anteriors. Mentrestant, Alejandro Gómiz inicia este diumenge el seu camí per la Copa d’Espanya de ruta, una competició formada per nou carreres, que premia la regularitat dels seus participants, que transitarà per tota Espanya durant els propers mesos i que arrenca a Don Benito, Badajoz. En el seu segon any com a sub 23, l’esportista alacantí aspira a millorar sensiblement les seues prestacions l’any passat.

Finalment, en tennis, Bernabé Zapata es troba disputant un torneig ITF 15.000 euros a Cornellà, Barcelona. Ja ha superat dos eliminatòries i hui afronta la ronda de quarts de final. De moment, en el que portem d’any, ha arriba aquesta frontera en dos ocasions. Hui intentarà conquerir les semifinals per primera vegada en 2017.