Agenda FER del cap de setmana (Del 15 al 17 de setembre)

En un mes d’anades i tornades, de retorn a la rutina i de propòsits per al futur, hi ha un hàbit que roman quasi inalterable al transcurs de les fulles del calendari: la competició per als esportistes del Projecte FER. En major o menor mesura, tots els caps de setmana hi ha, almenys, un integrant del Projecte FER que té una prova, una cita que mesura el seu moment de forma. I durant les pròximes 72 hores assistirem a alguns dels instants més importants de la temporada per a alguns d’ells. Tots, molt joves.

Són els casos de Roberto Sánchez Mantecón i Javier Lluch. El primer debuta este dissabte en un Campionat del Món sub 23. Serà a Holanda. El triatleta de Manises, segon any en la categoria, arriba a la ciutat Rotterdam després de la seua sisena plaça en l’Europeu de fa un mes, a Hongria. Javier Lluch, per la seua banda, vol acomiadar-se de l’etapa junior per la porta gran. El seu millor aval, la medalla de plata conquistada al Campionat d´Europa del passat mes de maig a Àustria.
Mentre, Salvador Cases i Victoria Serrano també tenen una cita amb el certamen més destacat de les seues incipients trajectòries, el Campionat d’Europa junior de judo que este cap de setmana es celebra a Eslovènia. Ell, alacantí de 19 anys i en ratxa (tres podis en les tres últimes Copes d’Europa de la categoria), arriba a Maribor amb el propòsit de penjar-se este mateix divendres una medalla en menys de 66 kg. Ella, il·licitana de 20 primaveres, pujarà al tatami demà sabedora que ja ha aconseguit un dels seus dos objectius del curs (classificar-se per a l’Europeu i el Mundial). Ara vol anar a per nota en -70 kg.


Excel·lent és la qualificació que mereix la participació de quatre atletes FER amb el seu equip, el Platges de Castelló, en la Copa d’Europa junior de clubs. Carmen Ramos, Andrea Verdú, Claudia Conte i Aimar Palma ja van ser protagonistes en la consecució de l’enèsim Campionat d’Espanya de clubs junior, tant en categoria masculina com a femenina. Este dissabte, aleshores, representaran a Espanya en el certamen continental. Ramos, en javelina i 100 tanques Verdú; en 100 i 200 metres; Conte, en altura i longitud, i Palma en martell, tractaran d’aconseguir un doble repte: el primer podi europeu per a les dones i el dècim consecutiu per als xics. La cita és en Brno (República Txeca).
Dissabte i diumenge són els dies que María Calvo té marcats en roig per a conquistar el ceptre del Campionat d’Europa sub 18 de rugbi 7 amb Espanya. La jugadora de Montcada i les seues companyes de selecció tractaran de superar els dos segons llocs de certàmens anteriors. Esta vegada, a França. La lluita per aconseguir-ho començarà davant Canadà, Portugal i Holanda, rivals del combinat nacional abans de les eliminatòries per les medalles.
I finalitzem el repàs a les cites més rellevants del cap de setmana en la seu dels pròxims Jocs Olímpics. Tòquio serà, a partir del dilluns, l’escenari del Campionat del Món de vela classe RS:X. Una cita en què, una vegada més, i ja van dotze, estarà Iván Pastor. L’esportista alacantí tornarà a capitanejar a l’armada espanyola formada per sis regatistes. La seua condició de número u nacional en el rànquing internacional així ho testifica. Per a veure el començament del Mundial haurem d’esperar fins al dilluns. Mentrestant, els més joves del Projecte FER prenen el comandament de les competicions del cap de setmana.