Agenda FER del cap de setmana (Del 24 al 26 de novembre)

El retorn a la competició d’un dels ReFERentes del Projecte FER i la presència del quartet de nedadors al Campionat d’Espanya d’hivern de Barcelona es convertixen els dos principals esdeveniments del darrer cap de setmana de novembre.

A Barcelona se celebra el Nacional de natació d’hivern. És a dir, l’event que reunix els millors nadadors nacionals en piscina curta. Noms com els de Mireia Belmonte o Jessica Vall no faltaran a una competició que otorga la possibilitat d’obtenir bitllet per a l’Europeu d’hivern Copenhaguen, previst per al mes de desembre. Tampoc falten a la cita quatre esportistes del Projecte FER: Lidón Muñoz, Héctor Fontabella, Maria Artigas i Carlos Ródenas

Lidón Muñoz es llançarà a la piscina cada dia. Fins diumenge, dia en què conclou el torneig, l’abanderada de la natació a la Comunitat Valenciana es mesurarà als seus rivals en sis proves: 50m i 100m papallona; 50m, 100m i 200m lliures, i 50m esquena. De moment, la castellonenca ha certificat un inici espectacular: ahir es va penjar l’or en els 100m papallona.

Un total de cinc proves integren l’agenda d’Héctor Fontabella. El nadador valencià espera brillar en la seua especialitat, els 100m i els 200m esquena. Ahir va ser sisè de la final B en els 100m papallona masculí. És a dir, el catorzè de 51 participants. També ahir van entrar en acció María Artigas i Carlos Ródenas. Maria, ja en categoria absoluta, no va poder aconseguir ahir ni la final A ni la B en els 400m lliures. Per la seua banda, Carlos, qui té previst disputar quatre proves, tampoc va poder estar entre els 16 millors (ni final A ni final B) en les sèries dels 400 m lliures. Buscarà més fortuna en els 50, 100m i 200m lliures.

Mentrestant, el cap de setmana acull un retorn molt especial per al Projecte FER. Després de molts mesos sense competir (des dels Jocs Olímpics de Rio 2016) i haver estat pare, Sugoi Uriarte tornarà a enfundar-se el quimono en una competició oficial. Serà al Campionat d’Europa de judo a Alemanya. Als seus 33 anys, el judoka nascut a Vitòria, però format esportivament a València, torna als tatamis per a ajudar a que l’equip masculí del València Club de Judo puga ascendir a la màxima categoria continental per equips, la Golden League. Per a això el combinat valencià (format per cinc judoques) haurà de quedar entre els quatre millors en un certamen que reuneix una trentena d’equips. Uriarte lluitarà en un pes superior (-73 kg.) Al qual, habitualment, ha competit durant la seva carrera esportiva (-66 kg.).

Per la seva banda, les xiquess del València Club Judo han viatjat fins a Ankara per disputar la Golden League, la Champions del judo. A la capital turca, Ana Pérez Box i Isabel Puche tractaran de conservar la posició de privilegi del seu equip entre l’elit continental. Un repte majúscul ja que els quatre conjunts derrotats en la primera eliminatòria descendeixen al Campionat d’Europa. Competeixen 08:00 combinats.