Agenda dels esportistes FER (10-12 de març)

Velocitat de creuer. El Projecte FER torna a oferir un nou un cap de setmana esportiu pròdig en esdeveniments. Per davant, tres jornades quasi sense respir. Una de les cites més rellevants es localitza a Eindhoven, Holanda, escenari d’un nou Open Internacional de taekwondo. Fins als Països Baixos es desplacen 4 esportistes FER. Són Raúl Martínez, Daniel Ros, Blanca Palmer i Natalia Núñez. Tots ells, en major o menor mesura, ja han aconseguit bons resultats des que va començar l’any 2017. Els quatre posen a prova el seu estat de forma en una cita de la màxima exigència.

Mentrestant, una de les expressions més repetides durant este cap de setmana serà la de “Campionat d’Espanya”. Fins a dos certàmens d’estes característiques van a celebrar-se en les pròximes 48 hores. Per parts. A Oviedo es disputa el Nacional de natació paralímpica per comunitats autònomes. La cita representa la primera oportunitat realment seriosa per a començar a assegurar-se les mínimes que permeten disputar al mes d’octubre el moment culminant de l’any 2017 per a la natació adaptada: el Campionat del Món a Mèxic. A la piscina asturiana, nadaran els consagrats Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq, Vicente Gil Ros i Ariadna Edo, però també els tres nadadors FER més joves que afronten l’enorme desafiament de classificar-se pel certamen mundialista: Eva Coronado, Ana María Martinez i Sergio Martos.

El segon Campionat Nacional previst per este cap de setmana és el júnior de judo. Dos components del Projecte FER es desplacen fins a Madrid per afrontar el certamen. Maria Ortiz i Victòria Serrano. En 2016, cap de les 2 van poder proclamar-se campiones d’Espanya. Mentre Victòria aconseguia un bronze, Maria quedava fora de la lluita per les medalles. Aquest any, amb més bagatge i experiència en la categoria, volen redimir-se.

El cap de setmana es completa amb altres tres esdeveniments. D’una banda, després de no poder concloure fa aproximadament un mes el Torneig Estatal júnior de tennis de taula per culpa d’una indisposició, Marina Ñíguez torna a afrontar un torneig amb la selecció espanyola. L’esportista alacantina és una de les tres jugadores convocades per la Federació Espanyola per a disputar l’Open Internacional júnior d’Itàlia. De moment, Marina ja ha competit en el quadre de dobles (va caure en la segona eliminatòria, en els setzens de final) i en el quadre individual (va superar la fase inicial de grups; després, en les eliminatòries a mort sobtada, va guanyar un creuament i va ser eliminada en el segon, en els setzens de final). Li falta per afrontar la competició per equips amb les seues dos companyes de selecció. A més, en handbol femení, Silvia Navarro afronta amb el seu equip, el Roques de Gran Canària, la tornada dels quarts de final de l’EHF Challenge CUP contra el Lokomotiva Zagreb. El conjunt insular està obligat a remuntar els cinc gols en contra (29-24) del partit d’anada disputat a Croàcia per accedir a les semifinals. Finalment, Alejandro Gómiz participa a la tercera de les nou cites que integren la Copa d’Espanya de ciclisme de ruta. En aquesta ocasió, el ciclista natural d’Almoradí anirà ben a prop, a la província de Múrcia.