Agenda dels esportistes FER (17-19 de febrer)

Primer cap de setmana de vertigen de l’any 2017 per al Projecte FER. Després de diverses entregues prou lleugeres, arriben jornades sense treva. Plenes d’esdeveniments del primer nivell. Quasi tots ells, Campionats d’Espanya. Fins a quatre certàmens nacionals es disputen en les pròximes 48 hores. De tots ells, destaca el d’atletisme absolut, que se celebra a Salamanca. La delegació FER que es desplaça a la ciutat castellana és molt nombrosa. Està integrada per 16 o 17 representants. El focus principal se centrarà en aquells esportistes amb grans opcions de pujar al podi i, fins i tot, de adjudicar-se la medalla d’or. Entre ells, figuren Mar Jover, Concha Montaner i Fátima Diamé en la llargada femenina, Eusebio Càceres en la llargada masculina, Pablo Torrijos en el triple salt i Daniel Andújar en els 800m.

A més, hi ha un altre argument que convertix esta cita en transcendental. Per a molts d’estos atletes FER, este Nacional absolut representa pràcticament l’última oportunitat d’aconseguir la marca exigida per a acudir a l’Europeu de pista coberta a Belgrad del 3 al 5 de març. Fins al moment, els únics bitllets garantits corresponen a Daniel Andújar i a Jorge Ureña, qui a Salamanca no farà el heptatló (es reserva per a Belgrad), sinó proves soltes; en concret, els 60m tanques i el salt amb perxa. A banda dels atletes més consagrats, participen un bon grapat de joves como Paula Ferrándiz, Judit Prats, Claudia Conte, Luis Salort, Andrea Verdú, Carmen Ramos Vellón i Adrián Sobrino. Thierno Amadou, campió d’Espanya sub 23 en salt de llargada el passsat cap de setmana, és dubte fins última hora.

La resta de Campionats d’Espanya previstos per a este cap de setmana són els de taekwondo, lluita olímpica i tir olímpic. El primer, el de taekwondo, és de categoria absoluta. Se celebra a Madrid i comptarà amb una àmplia representació del Projecte FER. Tots els seus components (un total de cinc, Raúl Martínez, Daniel Ros, Blanca Palmer, Tamara Miquel i Natalia Núñez) estan en condicions d’aconseguir medalla i, fins i tot, de lluitar per l’or en les seues respectives categories de pes. També Jesús Gasca i Roberto Plumed aspiren al màxim en el Nacional de lluita olímpica sub 23. De fet, en 2016, Jesús ja va ser or i Roberto es va penjar la plata en este mateix certamen. L’últim Campionat d’Espanya programat és el de tir olímpic. En la categoria júnior, i en la modalitat de pistola d’aire, Glòria Fernández Caballero defensa la corona nacional conquerida l’any passat, moment en què va ser la millor de les 22 participants, tot i ser la segona més jove. Enguany, a Múrcia, torna a ser una de les grans favorites.

A més, Marina Ñiguez afronta una competició que, en si mateix, no és un Campionat d’Espanya, però com si ho fora. L’esportista alacantina disputa este cap de setmana a Valladolid el conegut com torneig estatal de tennis de taula, prova que reuneix 48 jugadores júnior de tot el territori nacional i en el qual Marina va aconseguir la medalla de bronze en 2016. Finalment, 20 dies després, l’esgrimista Manu Bargues torna a participar en una nova Copa del Món absoluta. En esta ocasió, serà a Vancouver, Canadà. L’esportista FER tractarà de millorar el resultat obtingut fa tres setmanes a Alemanya, on va superar la fase prèvia i dos assalts directes, però es va quedar a les portes de la segona i definitiva jornada, la qual reuneix als 64 millors de la competició.