Agenda dels esportistes FER (28 i 29 de gener)

L’últim cap de setmana de gener va a coincidir amb el primer moment d’una certa activitat esportiva per al Projecte FER. A l’espera que, amb l’arribada de febrer, el calendari es poble de cites i el ritme competitiu s’accelere, les properes dos jornades acullen els primers esdeveniments rellevants en este any recentment inaugurat. Els més importants, sens dubte, els aporta l’atletisme. Com és habitual, el rei dels esports estrena la temporada amb la Copa del Rei i de la Reina, esdeveniment que se celebra este dissabte a Madrid. A banda que els dos clubs de la Comunitat (Platges de Castelló, en homes, i el València Club d’Atletisme, en dones) són els grans favorits per a adjudicar-se, un any més, el títol global, la cita és molt interessant per a conèixer les primeres prestacions dels atletes en un exercici amb dos grans competicions internacionals: el Campionat d’Europa en pista coberta, certamen que es disputa a Belgrad durant el mes de març, i el Campionat del Món a l’aire lliure, previst per al mes d’agost a Londres. Fins a la Copa del Rei i de la Reina d’este cap de setmana a Madrid es desplacen diversos esportistes FER: Pablo Torrijos, Thierno Amadou, Concha Montaner, Mar Jover y Fátima Diame.

Encara en atletisme, Jorge Ureña és un dels esportistes convocats per la Federació Espanyola per a viatjar fins a Praga i competir en una Trobada Internacional de proves combinades en el qual prenen part heptatletes de Gran Bretanya, França, Polònia, República Txeca i Espanya (quatre per país). El d’Onil no només aspira a ser un dels millors dels 20 competidors en la categoria absoluta; sinó, sobretot, a aconseguir una bona marca que li permeta situar-se entre els 12 primers del rànquing internacional de l’any, requisit indispensable per a estar a l’Europeu de pista coberta de Belgrad. En esta mateixa competició prevista a la capital txeca, participaran Carmen Ramos Vellón i Claudia Conte, integrants de la selecció espanyola, però en este cas per competir en el torneig júnior de l’pentatló femení (cinc proves)

A més, esta primera ració competitiva de l’any per al Projecte FER inclou altres dos proves d’interès. D’una banda, el Campionat d’Espanya de joves promeses de natació paralímpica, esdeveniment que es va a celebrar a Madrid i que comptarà amb la presència dels nadadors FER Sergio Martos, Ana María Martínez i Eva Coronado. Els tres són clars aspirants a aconseguir diverses medalles d’or en les seues respectives categories i han de començar a reivindicar-se de cara a l’enorme desafiament de classificar-se pel Campionat del Món absolut d’octubre a Mèxic. Finalment, en esgrima, Manu Bargues es un dels més de 300 competidors que ahir van prendre part en la Copa del Món absoluta de Heidenheim, Alemanya. El tirador valencià va quedar-se molt prop de ser un dels 64 millors que passen a la segona i última jornada de hui. Bargues obri l’any 2017 amb grans ambicions. El seu gran moment arribarà a l’abril, moment de la celebració del Campionat d’Europa sub 23 a Bielorússia on Bargues aspira al podi tant en el torneig per equips, amb la selecció espanyola, com en el torneig individual