Agenda dels esportistes FER (28-30 de juliol)

Aigua i arena. La mescla d’estes dues paraules, en l’últim cap de setmana de juliol, podria induir al començament de les vacances. No obstant açò, en el cas dels esportistes FER, no és així. Aigua i arena són les dues superfícies sobre les quals es desenvoluparà la competició durant les pròximes jornades, a l’espera d’una de les grans cites esportives de l’any: el Campionat del Món d’atletisme de Londres.

El mar Egeo és l’escenari del Campionat d’Europa absolut de vela classe 420. Dos xics, Carlos i Nacho Balaguer, i dues xiques, Julia Miñana i Silvia Sebastiá, naveguen des d’este dimecres per les aigües d’Atenes.

Fins al moment, el paper més destacat de la competició ho està interpretant Carlos Balaguer al costat del seu company d’embarcació, el balear Toni Masanet. D’un total de 59 parelles participants, el duo Balaguer-Masanet ocupa la 3ª posició de la classificació després de tres jornades i sis regates. Un excel·lent resultat, ja de per si mateix, al que cal afegir un al·licient, tots dos són encara sub 19. El major dels Balaguer, per la seua banda, solca en el 24º lloc de la general. Nacho, ja en edat absoluta, fa dupla amb la mallorquina María Bover.

En categoria femenina, també notable rendiment per al duo format per Julia Miñana i Silvia Sebastiá fins a la jornada d’ahir. Alacantina i valenciana, ambdues encara sub 19, estaven signant unes espectaculars quatre primeres regates (ocupaven el 5º lloc dels 45 vaixells en lliça), però una avaria tècnica les ha relegat a la 27ª plaça. Fins al diumenge tindran oportunitat de donar un viratge a la seua classificació.

Al costat del Cantàbric, sobre l’arena de Laredo, es disputa des de hui i fins al diumenge la segona prova del Campionat d’Espanya de vòlei platja. Pablo Pérez tractarà de perllongar la seua bona ratxa de resultats després del bronze del cap de setmana passat en el Nacional sub 21. Esta vegada els seus rivals són de categoria absoluta.

Mentre, demà i despús demà en aigües asturianes, atenció a una de les novetats del projecte FER en el vigent curs. Carmen Martínez Valero cercarà el primer esglaó del podi en el Campionat d’Espanya cadet K1 500 metres. En 2016, en categoria infantil, ho va guanyar quasi tot. Enguany ja ha aconseguit el bronze en la prova de K1 1000 metres de la Copa d’Espanya.

La cita de l’any a l’aire lliure

D’altra banda, un esportista més del Projecte FER s´unix a la delegació espanyola que competirà en el Campionat del Món d’atletisme a l’aire lliure. La Federació Internacional d’Atletisme (IAFF), finalment, ha convocat a Fátima Diame per a la gran cita de l’any a Londres (del 4 al 13 d’agost).

Diame disputarà la prova de triple salt. Una especialitat que, a priori, no és la seua, però en la qual ja ha demostrat la seua vàlua enguany. L’últim exemple, el cinquè lloc conquistat en el Campionat d’Europa sub 23 celebrat a Polònia fa dues setmanes.

Este serà el primer Mundial absolut per a la saltadora valenciana. A més, representarà a la delegació FER en categoria femenina. Els altres quatre esportistes que ja tenien el passaport per a la capital anglesa són xics. Pablo Torrijos, que també competirà en triple salt; Eusebio Cáceres, en longitud; Daniel Andújar, en 800 metres, i Jorge Ureña, en decatló. Cinc esportistes FER que ja compten els dies per al començament de Londres 2017, divendres que ve.