Alba Palmer y Palmira Tatay, destino Mundial de Túnez

Talent, ambició, il·lusió i, sobretot, un prometedor futur per davant. Són les qualitats que conformen els perfils d’Alba Palmer i Palmira Tatay. Les dos joves taekwondistes del Projecte FER no deixen de causar sorpresa i admiració competició darrere de competició. A cada certamen, es mostren implacables. Quasi infal·libles.

El passat cap de setmana, Tatay aconseguia amb la medalla d’or i Palmer, amb la de plata, a l’Open Internacional d’Holanda, un dels més prestigiosos de quants se celebren en territori europeu. Les dos van demostrar ser un exemple de maduresa i personalitat. No van acusar ni la pressió ni l’exigència de l’esdeveniment. Tampoc, la selecta participació i l’alt nivell de les seues contrincants. L’any passat, van pagar l’ascens de la divisió cadet a la júnior. Un peatge, res estrany, que ja és passat. Ara, una volta adaptades a la categoria, despullades dels complexos propis de les novells, i més segures de si mateixes, tornen a lluir.

Els èxits signats en el tapís holandès els han permès setgellar els seus passaports per a afrontar el proper repte de l’any. Amb els bitllets a les butxaques, les dos components del Club OIimpo Sedaví volen conquerir el Campionat del Món júnior, que es disputarà a Tunísia al mes d’abril. Atenent al talent d’ambdues, al seu caràcter i a la ratxa triomfal que porten des que va començar la temporada, Alba, natural de Gandia i de 17 anys, i Palmira, nascuda a Sedaví el juny de 2002, són capaços de tot.

Totes dos han disputat tres competicions en el que va d’any i en totes elles han aconseguit brillants resultats: Sengles ors a l’Open d’Aragó, el passat mes de gener, i en el Campionat d’Espanya júnior, al febrer; i els dos metalls, or i plata, a Holanda. Evidències de les seues il·limitades aspiracions que demostren l’extraordinària progressió de les dues joves promeses. Arguments suficients per permetre somiar amb fer un gran Mundial.

El tapís tunisià es prepara per rebre a Palmer (menys 46 kg) i a Tatay (menys de 68 kg) en el que serà el seu certamen internacional més important fins a la data. L’expectació serà màxima. Un reclam per als aficionats i un examen per a ambdues, disposades a conquerir el continent africà. Dos perles per polir, davant d’una revàlida de categoria.