Alba Sánchez, a punt de començar la seua particular Marató

En pocs dies, Alba Sánchez començarà la seua particular Marató de 2017. Amb 19 anys acabats de fer, l’haltera alzirenya està a punt de capbussar-se en altra temporada vital per a confirmar la seua evolució i per a ratificar les il·lusionants expectatives que desperta. Amb un ritme de creixement sostingut però incessant durant els últims anys, l’esportista FER espera seguir corresponent a tots aquells que la visualitzen com una de les potencials hereves de Lidia Valentín, la reina de l’halterofília espanyola.

Fins a sis competicions figuren en l’agenda d’Alba Sánchez des del mes d’abril fins a la conclusió de l’any. No obstant això, el focus està posat en quatre d’estos sis esdeveniments. Amb el nivell assolit en els últims anys, ningú no dubta de la supremacia de l’esportista FER en els Campionats d’Espanya júnior i absolut. Els seus triomfs en els dos certàmens nacionals no ofereixen lloc al dubte. Per tant, seran els grans Campionats Internacionals els que van a concitar l’atenció per a mesurar els progressos de l’haltera valenciana.

El pòquer de grans cites per a Alba Sánchez s’inaugura al mes d’abril amb la presència al Campionat d’Europa absolut a Split, Croàcia, torneig en el qual l’esportista FER intentarà millorar la dotzena plaça assolida l’any passat a Noruega. La següent parada arribarà a Tòquio, escenari durant el mes de juliol del Mundial júnior. Esta és, potser, la competició més rellevant de l’any i en la qual més il·lusions diposita Alba. Com A júnior de segon any, l’haltera valenciana no només s’ha traçat superar la vuitena posició signada en 2016 a Tbilisi, Geòrgia. Plena d’ambició i confiança, es marca l’objectiu d’ascendir al podi.

Per a l’últim trimestre de l’any, encara quedaran dos esdeveniments de la màxima exigència. A l’octubre, arribarà el Campionat d’Europa júnior, torneig amb seu encara per determinar i en què Alba va conquistar el passat mes de desembre la medalla de plata al total olímpic, el principal èxit aconseguit fins a la data per l’aixecadora FER. Este sinuós i carregat calendari esportiu de l’any 2017 conclourà al desembre amb la disputa del Mundial absolut als Estats Units.