Alba Sánchez ja és tricampiona d’Europa

Un passeig triomfal. Així està transcorrent l’any 2015 per a Alba Sánchez. L’haltera naixcuda a Alzira no sols s’atrevix amb un calendari diabòlic i extremadament exigent. No contenta amb asistir a tot el que es posa al seu abast, convertix cada competició en la qual compareix en noves conquestes de la seua rutilant marxa. L’esportista FER combina ambició, quasi voracitat, amb talent. Conjuga unes envejables condicions mentals amb unes privilegiades característiques físiques. Ho va demostrar de  nou este dimecres, 5 d’agost, dia en que va proclamar-se campiona d’Europa sub 17 en la seua categoria de pes corporal, menys de 58 kg, per tercera vegada consecutiva. El seu palmarés no deixa d’enriquir-se.

Or en l’Europeu sub 17 de 2013 en Lituània, or en l’Europeu sub 17 en 2014 en Polònia i, ahir mateix, or en l’Europeu de 2015 en Suècia. Una trilogía continental que ja s’assembla a tot un regnat. “La veritat és que el meu comiat d’esta categoria no ha pogut ser millor. Esperava este nou or. Si ho havia aconseguit en els anys anteriors sent més jove, en esta ocassió no podia fallar. Me considerava favorita i he complit amb els pronòstics. Estic molt contenta, encara que m’ha costat moltíssim”, apunta l’esportista del Projecte FER, que no va començar molt bé (va ser quarta en arrancada), però va protagonitzar una espectacular reacció en la modalitat de dos temps. Conclusió, campiona d’Europa.

Amb anterioritat a este èxit continental aconseguit ahir en el pais escandinau, Alba Sànchez havia acaparat totes les corones nacionals possibles en 2015: campiona d’Espanya sub 17, junior i absoluta. Però a més, havia abastat un bronze en el Mundial sub 17 celebrat en Perú, i va ser setena en el Campionat del Món junior, certamen disputat en Polònia durant el passat mes de juny, un resultat que, sent positiu, no la va satisfer del tot, “encara que tampoc va ser una sorpresa total, perquè a eixa competició no vaig arribar del tot bé”, comenta l’haltera d’Alzira.

Però el vertigen continua. Conceptes com treva, descans o parèntesi no aparareixen en el decàleg esportiu i vital d’lba Sánchez. L’esportista FER encara no dona per finalitzat l’any i encara afrontarà dos competicions internacionals molt relevants durant els propers mesos. D’una banda, viatjarà a Lituània per tal d’afrontar durant el mes d’octubre l’Europeu junior, on l’objectiu és “lluitar per les medalles, crec que puc aconseguir-les”; d’altra, tancarà este espectacular 2015 amb una mena de gran traca final: el Campionat del Món absolut en la ciutat americana de Houston, la gran cita del curs i en la qual aspira a “millorar la plaça número 27 abastada el passat any”. Per a Alba, el ritme mai no para. Però els resultats li donen la raó.