Alberto Varela, Javier Chicote i Hugo Arillo, a la conquesta d’Europa

L’any 2018 ja va acabant. Però, el calendari esportiu encara proposa alguns esdeveniments del màxim interés. És el cas de dos grans cites internacionals en les quals prendran part tres esportistes del Projecte FER. Per ordre purament cronològic, en pocs dies, de l’1 al 4 de novembre, Alberto Varela disputa a Hongria el Campionat d’Europa sub-23 de judo. A penes una setmana més tard, del 8 a l’11 de novembre, arribarà el torn de Javier Chicote i Hugo Arillo en el Campionat d’Europa sub-21 de taekwondo a Polònia. Encara que la competició, com sempre, s’encarregarà de dictar sentència, tots arriben en bones condicions, esportives i anímiques, a estos tornejos del màxim nivell.

Alberto Varela

Després de 2 anys de desventures, contratemps i escassetat de resultats, el jove judoka d’Alzira ressorgix. Entre lesions i una evident pèrdua de confiança, l’esportista FER havia encadenat 2 temporades per a oblidar. No obstant això, tot el potencial que el seu entrenador, Sugoi Uriarte, li atribuïx comença a relluir. A finals de setembre ja va marcar un punt d’inflexió amb la medalla d’or obtinguda en la Supercopa d’Europa júnior de València. No obstant això, la constatació del seu rellançament va arribar el passat cap de setmana amb la consecució de la medalla de plata en l’European Cup de Màlaga. Prop dels 20 anys (els complirà el pròxim mes de març), Alberto Varela viatja al Campionat d’Europa sub-23 d’Hongria amb el depòsit de moral i energies reposat. Si el sorteig li és favorable, pot aspirar, com a mínim, a plantar-se en els quarts de final.

Javier Chicote

També Javier Chicote comença a veure la llum després d’un període de certa penombra. La primera part de l’any no va resultar gens positiva. Més aviat, tot al contrari. El taekwondista natural de Paiporta, de 20 anys, no va brillar ni en el Campionat d’Espanya absolut ni en els oberts internacionals d’Holanda i Espanya. Mentrestant, en el Nacional sub-21, aspirava a l’or, però va haver de conformar-se amb la medalla de plata. La tendència va començar a canviar fa poques setmanes. Primer, amb l’or en l’Open de la Comunitat Valenciana, un torneig menor, però que li proporcionava tota una transfusió de motivació i confiança. Dies més tard, rebia la bona nova de la seua inclusió en la selecció espanyola, que competirà, del 8 a l’11 de novembre, en l’Europeu sub-21 de Polònia. L’oportunitat perfecta per a reivindicar-se, per a dir adéu a la categoria sub-21 de manera triomfal i per a ingressar, de ple dret, en la categoria absoluta amb galons.

Hugo Arillo

Juntament amb Javier Chicote, Hugo Arillo representarà el Projecte FER en l’Europeu sub-21 de taekwondo a Polònia. Però, mentre que Javier té 20 anys, l’il·licità Arillo en té només 16. Encara serà júnior l’any 2019. És a dir, la seua convocatòria per a este torneig revela que és considerat com una de les grans esperances del taekwondo nacional. Hugo ha viscut una temporada de contrastos. De clarobscurs. Ha estat condicionat per les lesions. Va començar l’any amb l’èxit de proclamar-se campió d’Espanya júnior. A l’abril, al mateix temps que aconseguia a Tunísia la classificació per als Jocs Olímpics de la Joventut, patia una lesió muscular que, dies més tard, li passaria factura en el Campionat del Món i que, setmanes més tard, el penalitzaria en la Copa President Europa d’Atenes. Fa a penes 2 setmanes, va caure eliminat en el primer combat dels Jocs Olímpics de la Joventut. Hugo viatja a Polònia amb molt a guanyar i poc a perdre. Esta és la seua gran basa.