Alejandra Quereda i Elena López continuen meditant el seu futur

Un any després d’aconseguir la glòria olímpica , amb la consecució de la medalla de plata, en els Jocs de Rio2016, les gimnastes del Projecte FER segueixen meditant el seu futur sense descartar res. Estan disposades a tot, fins i tot a tornar a l’alta competició de la gimnàstica rítmica.

Les dos gimnastes valencianes estan pagant actualment el preu de pujar-se a un podi olímpic, ja que les dos estan centrades en la recuperació de les seues lesions. Elena López acaba de sotmetre’s ,per segona vegada, a una intervenció quirúrgica del seu peu esquerre i el procés de recuperació, com indica la pròpia esportista, s’estendrà fins a finals d’any. Mentre que la lesió d’Alejandra Quereda és un poc més complexa.

Des de fa quatre anys sofrix molèsties en el seu maluc a causa que té un trencament en el labrum, un anell que compleix la important missió d’estabilitzar el cap femoral en el maluc. “És una lesió complicada de diagnosticar i ara mateix els metges estan valorant la millor opció per a tindre una vida normal sense dolor”, admet la gimnasta.

Per això, el seu principal objectiu ara mateix és recuperar-se i una vegada recuperades valorar si es troben en plenes condicions físiques per tornar a practicar la gimnàstica d’alt nivell, ja que com indica la pròpia Alejandra Quereda, en el seu cas els metges no li garantixen que la cirurgia li permeta tornar a l’alta competició.

Encara així i després dels discrets resultats del nou equip sènior que està plagat de juventut i gimnastes amb poca experiència internacional, no descarten tornar. Aquesta reincorporació es pot veure reflectida ajudant al nou equip amb els seus ensenyaments i l’experiència d’unes subcampiones olímpiques o per contra, si es veuen amb forces i en plenes condicions físiques, com a integrants de l’equip nacional per a lluitar pel somni olímpic de Tòquio 2020.