Alejandra Quereda: “Som conscients que el conjunt espanyol és un clar candidat a guanyar una medalla olímpica”

Alejandra Quereda inicia este cap de setmana amb la Copa del Món a Spoo el seu camí olímpic fins a Rio junt al conjunt nacional, del qual forma part també la gimnasta FER Elena López. Totes elles porten somiant amb esta temporada des de la final olímpica de Londres 2012, on van quedar-se prop del podi olímpic. Quatre anys després es senten més madures, amb més experiència a les seues esquenes i preparades per a lluitar per una medalla olímpica.

 Primera parada de la temporada a la Copa del Món de Spoo, Finlàndia. Supose que ja amb ganes de tornar a competir al tapís i d’estrenar els nou exercicis.

 Portem des de novembre preparant-nos a conciència amb els nous exercicis i ja tenim moltes ganes de que el públic els puga vore i començar la temporada, de la qual esperem que isca un gran any.

 Amb esta Copa del Món comença un any màgic per a vosaltres que tindrà el seu colofó amb els Jocs de Rio. Com afronteu esta temporada?

Amb moltes ganes i molta il.lusió. Anem a donar-ho tot des de la primera competició. Som conscients que encara resta molt de treball per fer amb els nous exercicis, ja que alguns elements són massa complicats. Per tant, de moment anem amb l’objectiu d’agafar confiança i experiència. I també a vore el que opinen els jutges i el públic dels nous exercicis.

I què ens pots contar dels nous exercicis?, perquè hem vist en algunes fotos que havèu treballat amb Rafael Amargo.

Fins demà que arranque la competició poc puc contar. Pero és cert que un dels exercicis l’hem treballat amb Rafael Amargo i els seus ‘tocs’ flamencs. Crec que va a agradar molt perquè és un exercici molt potent.

“Un dels exercicis l’hem treballat amb Rafael Amargo i els seus ‘tocs’ flamencs. Crec que va a agradar molt perquè és un exercici molt potent”

Tan sols resten sis mesos per als Jocs de Rio. Ara que s’està apropant el moment, sentiu més pressió ara que en la preparació de la vostra primera participació olímpica en Londres 2012?

 La manera de preparar esta segona participació olímpica és diferent a la de Londres. Ara som gimnastes més majors i a més en el cicle anterior no havíem aconseguit tants èxits com en este. Per tant, som un dels equips candidats a guanyar una medalla olímpica. Per eixa banda, potser puguen sentir més pressió, però la confiança i experiència que hem agafat en estos quatre anys va fer que no supose un problema.

Però abans d’esta gran cita olímpica hi ha una Copa del Món que està marcada en roig al calendari que és la que es disputa a Guadalajara. Què suposa per a vosaltres competir en una Copa del Món al vostre país?

Estic desitjant que arribe el moment per a poder disfrutar-lo. Teníem moltes ganes de poder competir en una gran competició a Espanya i per fi anem a poder fer-ho. Esperem disfrutar-la al màxim perquè va a ser un rècord imborrable.

A més, l’afició va respondre de forma massiva esgotant les entrades en hores.

 La rítmica a Espanya té molta afició i érem conscients de que açò anava a passar. Les entrades en menys de tres hores estaven esgotades, esto és una cosa especial que té Espanya perque en altres països no passa. De fet, a vegades anem a Copes del Món a països amb més tradició de rítmica i els pabellons estan buits.