Alejandro Gómiz i Juan Vicente Giner, dos versions distintes del ciclisme

Com passa amb molts altres esports, el ciclisme és una modalitat polisèmica. Mateixa arrel, diferents especialitats. Idèntic instrument de treball, diferents manifestacions. Així succeeix també en el Projecte FER. Dos joves esportistes, tots dos alacantins, utilitzen la bicicleta, però la seua disciplina no és exactament coincident. Mentre Alejandro Gómiz, de 19 anys i natural d’Almoradí, transita per l’asfalt, Juan Vicente Giner Arcas, 18 anys i naixcut al Campello, no només roda per terra ferma; també protagonitza valents i arriscades piruetes per l’aire. El primer, Alejandro, exerceix el ciclisme en ruta. El segon, Juan Vicente, practica el ciclisme BMX. Tots dos afronten sengles temporades molt importants.

Alejandro Gómiz va pagar en 2016 el peatge del canvi de categoria. Després de proclamar-se campió d’Espanya júnior de fons en carretera durant l’exercici 2015 a Sabiñánigo, Osca, l’esportista d’Almoradí va acusar l’any passat el salt a la categoria sub 23. “Ja m’imaginava que notaria l’ascens a la divisió sub 23. M’haguera agradat fer-ho millor, és clar, però no me lleva la son. No cal precipitar-se. El passat exercici me’l vaig prendre com una temporada d’adaptació i aprenentatge. Per a este curs, sí que he de ser més ambiciós. Fonamentalment, vull centrar-me en la Copa d’Espanya, una competició integrada per 9 carreres o jornades, i en la qual es premia la regularitat”, explica Alejandro, qui aspira a ocupar una de les primeres places a la conclusió d’esta Copa.

Des que va començar a prendre seriosament la pràctica del ciclisme, Alejandro Gómiz té un mirall i un referent indiscutible. “Des de xicotet, el meu ídol és Alejandro Valverde. A més, crec que tinc bastants similituds amb ell. Passe bé la mitja muntanya i, si arribe a la meta en un grup reduït, destaque en l’esprint. Això sí, a l’alta muntanya tinc més problemes per a aguantar el ritme dels millors. En este terreny, patixc més”, assenyala l’esportista d’Almoradí. Més dosi d’adrenalina i de risc experimenta Juan Vicente Giner Arcas. Cadascuna de les seues posades en escena són pur frenesí, pura voràgine. El ciclisme BMX no entén d’etapes, proves o jornades de transició.

Amb tan sols 6 anys, l’esportista del Campello ja va sentir atracció per una disciplina “que és màxima efervescència. El meu és passió. Durant la disputa de les competicions, experimente una barreja de por i felicitat, una sensació que enganxa“, assenyala el ciclista alacantí. En 2016, va seguir demostrant que és un dels grans actius de la seua disciplina a Espanya. En el seu últim any com a júnior, es va adjudicar la Copa d’Espanya, certamen composat per cinc jornades, i va acabar segon en el Campionat d’Espanya. En 2017, Juan Vicente ja s’incorpora a la categoria absoluta. Encara que és conscient de “les dificultats que suposa este salt, vull seguir creixent i aspire a proclamar-me campió d’Espanya i a classificar-me pel Campionat d’Europa”, afegeix. Alejandro i Juan Vicente dos formes diferents de practicar el ciclisme.