Amigues i rivals

La passió pel ciclisme va unir a Cristina Martínez, Sandra Alonso, Empar Fèlix i Isabel Ferreres des de xicotetes. Ara són rivals en la competició i amiges fora de la mateixa.

La Volta a Burgos d’este cap de setmana torna a reunir Cristina Martínez, Sandra Alonso, Empar Fèlix e Isabel Ferreres. Quatre joves promeses del ciclisme que s’han incorporat al Projecte FER 2015, que compartixen un passat en comú i un futur ple d’objectius i il.lusions

La seua passió pel ciclisme les va vincular des de xicotetes, primer al club Pedal Lliría, on van començar Cristina, Empar i Isabel; i després en la selecció, quan van coincidir amb Sandra Alonso. Al club Pedal Lliría, Empar Fèlix recorda la qualitat i el talent de Cristina Martínez com a ciclista des de xicoteta.

“Em vaig quedar fascinada amb Cristina. Amb tan sols 6 anys guanyava tots, inclús als xics. Ella és un any més major que jo, però a la categoria cadet vaig tindre la sort de compartir molts moments amb ella i Isabel Ferreres”, apunta Empar, ciclista de Tavernes de la Valldigna

Durant els anys de formació a l’escola del Pedal Llíria van compartir moltes hores d’entrenaments, carreres i concentracions, primer al seu equip i posteriorment amb Sandra Alonso en la selecció valenciana. Tants moments d’unió que han forjat una gran amistat entre elles.

Una bonica relació unida pel seu amor cap al ciclismo, esport que ho és tot per a elles i que, al mateix temps, els ha deixat grans moments com els llargs viatjes en cotxe fins a les competicions com indica Isabel Ferreres o alguns més graciosos com el que van viure Cristina Martínez i Empar Fèlix en una de les seues primeres competicions amb la selecció.

“Estavem tranquilament calfant i venen corrent i ens diuen que tan sols ens falta un minut per a eixir a competir perque un equip s’ha retirat. Arribarem a l’eixida quan tan sols faltaven uns segons per a començar. Vam fer la millor crono de la nostra vida i guanyarem”, recorda Empar Fèlix.

Anécdotes com ésta podríen estar contant durant hores les quatre, ja que després d’estar convixquent tants anys juntes tenen molt per a contar. La próxima podría donar-se este cap de setmana a Burgos. Però ara ja en equips diferents i lluitant per distints objectius. En la carrera del dissabte ,que és puntuable per a la Copa d’Espanya, les quatre deixaràn a un costat la seua amistat i aniran a per totes, sobretot Empar Fèlix i Sandra Alonso que ocupen la segona i tercera plaça en la general. Però una volta acabe la competició deixaran de ser rivals per a tornar a ser les amigues inseparables de sempre.