Anna Sanchis: “Aposte per la presència del ciclisme femení espanyol en Río 2016”

Encara que geogràficament Rio de Janeiro quede en les antípodes de la Comunitat Valenciana, hi ha esportistes valencians que es troben molt prop de la ciudad brasilera. Són aquells que ja han certificat la seua participació olímpica en els Jocs de 2016. També hi ha els que se situen en la equidistància física respecte del pais carioca. A mig camí entre visitar-lo o no. A la mateixa separació entre embarcar-se cap el continent americà o quedar-se en terra. Un dels millors exemples de tal disiuntiuva es la ciclista FER Anna Sanchis. El seu passaport olímpic va intimament a la sort que córrega el ciclismo femení espanyol a nivel internacional. En l’actualitat, la selecció femenina es troba provisionalment classificada per a la cita del proper estiu en Rio. En este momento, el combinat espanyol ocupa la plaça 20 del ranking UCI. Però el tall està situat en el lloc 22. Es a dir, la línia que separa l’alegria de la decepció es molt final. Quasi imperceptible. El termini per a seguir acumulant mèrits i per a conéixer els equips afortunats expira el 31 de maig. A dia de hui, dos ciclistes espanyoles participarien en Rio. Y possiblement, Anna Sanchis seria una de les escollides.

Si hagueres d’apostar per la presència o l’absència del ciclisme femení espanyol en els Jocs de 2016, quina seria la teua aposta?

Favorable. Si no ens passa res estrany, si no tenim un cúmul d’infortunis o una epidèmia de lesions, soc optimista. Som un grup de 4 o 5 xiques que estem a un bon nivel i que, en major o menor mesura, sempre puntuem en les diferents proves que disputem. Per tant, aposte per la nostra participació en Rio.

Donada la classificació tan apurada en el ranking UCI, caldrà seguir remant i lluitant fins la conclusió del mes de maid. Quines proves aneu a disputar per a aconseguir més punts?

Encara que el calendari no està plenament definit, les principals proves que repartixen més punts de cara a la carrera olímpica són l’Emakumeen bira basca, diferents proves de la Copa del Món i una ronda per etapes en la República txeca.

Si finalment el ciclisme femení espanyol es classifica, el més normal és que vagen dos representants. Te veus com una d’elles?

Vull pensar que sí. Jo me veig amb opcions. No me considere favorita ni per davant de la resta d’aspirants, però crec que tinc possibilitats. A més, em diuen que el tipus de circuit de Rio s’ajusta molt a les meues característiques.

Com és el circuit de la prova olímpica, quines referències t’han donat?