Anna Sanchis: “Ni als meus millors somnis m’hauria imaginat aconseguir este doblet al Campionat d’Espanya”

La millor versió d’Anna Sanchis ha tornat. El bicampionat d’Espanya en contrarrellotge i línia així ho demostra. Dos èxits que ni en els seus millors somnis havia imaginat. Però a voltes amb treball i esforç la realitat supera  la fantasia. Després de repetir el doblet que va aconseguir al 2012 la ciclista FER vol continuar somiant i gaudint del seu gran moment. El seu pròxim repte és el Giro, un campionat al qual espera seguir gaudint i sumant punts per a la seua gran meta de la temporada: classificar-se per als Jocs de Rio 2016.

Doble Campiona d’Espanya en contrarrellotge i ruta, com et sents després d’aconseguir este èxit?

 Molt contenta perquè no m’ho esperava per a res. En contrarrellotge esperava fer un bon paper i estar prop de les medalles. Però d’ahí a ser doble Campiona d’Espanya hi ha un tret.

Conta’ns les sensacions que tenies abans i durant la carrera en les dos proves que has disputat i en les quals has aconseguit la victòria.

 En la contrarrellotge des del primer moment em vaig trobar molt bé i em vaig donar compte de seguida que l’objectiu que m’havia marcat, que era lluitar per les medalles, s’anava a complir. I al vore que tenia el millor temps i em sentia a gust vaig disfrutar de la carrera amb tranquilitat dins del que és una contrarrellotge. En la prova en línia ,al ser el segon dia, el cansanci es notava. Al principi tenia molt de dolor a les cames. Vaig intentar controlar la carrera tot el que vaig poder i al final em vaig trovar molt bé i vaig poder aconseguir un doblet que en la meua vida m’haguera imaginat.

Dos victòries que arriben en un bon moment i que van ser dedicades a una persona molt especial per a tu.

Les dos victòries van per al meu iaio. Ell va faltar en gener i mentre estava a l’hospital ell em va demanar que li dedicara un triomf i quan li vaig dir que havia guanyat i que anava per a ell es va posar a plorar. I just abans de morir em va dir que li dedicara altra victòria i ara no li he dedicat una, sinó dos.

“Les dos victòries van per al meu iaio. I just abans de morir em va dir que li dedicara una victòria i ara no li he dedicat una, sinó dos”

Este és el segon doblet de la teua carrera, el primer el vas aconseguir al 2012. Eixa temporada el bon estat físic no es va poder rubricar ni al Giro, on un patrocinador et va vetar, ni als Jocs Olímpics de Londres on Espanya no es va classificar. Quina Anna Sanchis ens anem a trobar al Giro que comença este cap de setmana?

 No ho sé perquè sempre em succeïx alguna cosa. La veritat és que jo em trobe molt bé. En l’equip, el Wiggle Honda, tenim a una companya que ha guanyat el Giro en dos ocasions, així que esta vegada treballarem per a ella. El meu objectiu és fer un bon paper i si em trobe bé i disfrute de cada etapa em donaría més que satisfeta.

A més, és una competició que a tu personalment t’agrada molt i sempre l’afrontes amb especial il.lusió.

 Sí, és una de les competicions de tot l’any que millor s’adapten a mi i l’afronte amb moltes ganes perquè sé que entrenant dur puc estar ahí davant. De fet, arribe en un gran estat físic i confie en que tot isca com en altres ocasions i poder estar entre les millors.

La teua millor posició en un Giro va ser la sèptima plaça  aconseguida en 2008, creus que podràs igualar-la o superar-la?

La situació és diferent perquè en aquella ocasió no tenia cap companya per la qual treballar, ara sí perquè hi ha una xica a l’equip que lluita per la general, ja que ja ha guanyat en dos ocasions el Giro. No sé en la posició en la qual puc finalitzar però crec que acabar al top 10 és un objectiu viable. Però per a abastar-ho hem de treballar i lluitar molt perquè la competició és molt llarga i pot succeir qualsevol cosa.

“Acabar al top 10 és un objectiu viable. Però per a abastar-ho hem de treballar i lluitar molt perquè la competició és molt llarga i pot succeir qualsevol cosa”

Després d’uns anys durs en el quals les lesions no t’han deixat brillar el que t’haguera agradat estem davant la millor versió d’Anna Sanchis o encara està per arribar?

No ho sé, perquè com en la meua carrera esportiva m’ha succeït de tot i he estat depenent de les lesions, ara preferisc no planificar res i únicament disfrutar del bon moment que estic vivint. Ara tan sols vull disfrutar del que he aconseguit perquè potser que no torne a aconseguir-ho mai més. Així que preferisc anar pas a pas i donar-ho tot e intentar fer-ho el millor possible.

Este bon estat físic supose que t’agradaria allargar-ho el màxim possible perquè els Jocs de Rio ja estan molt prop. Et veus a Rio 2016?

 L’objectiu principal d’enguany és classificar-nos per als Jocs de Rio. Hem començat amb bon peu, ja que el període classificatori va començar l’1 de juny i de moment hem sumat prou punts. Si continuem amb esta línia i treballem dur com ho estem fent crec que Espanya estarà en els pròxims Jocs de Rio.