Anna Sanchis es perd la crono del Mundial per una afecció asmàtica

Com si del perfil d’una sinuosa etapa es tractara, a Anna Sanchis se li acumulen els trams de pujades i baixades. Tant físics com emocionals. Després d’altra temporada novament accidentada, molt en la línia de la seua trajectòria global, l’esportista de Xàtiva ha tornat a patir una emboscada del destí. A poques hores de participar en altre Campionat del Món de ciclisme en carretera, que en esta edició de 2015 es disputa en la ciutat nordamericana de Richmond (estat de Virgínia), la ciclista FER es baixa per a disputar la contrarrellotge, prevista per a esta nit. La culpa, una xicoteta crisi asmática, la mateixa raó que ja li va obligar a retirar-se del Tour de l’Ardèche francés ga apenes tres setmanes.

La presència de l’esportista FER en la selecció femenina per a la disputa del Campionat del Món ja va estar envoltada de certa intriga fins l’últim moment. Després d’abandonar el Tour de l’Ardèche, la ciclista de Xàtiva va decidir que només accediria a competir en el Mundial si el seu estat de salut i les seues condicions físiques li asseguraven plenes garanties. Així semblava fins que, fa poques hores, tant Anna com el seleccionador, Ramón González Arrieta, han acordat “renunciar a la contrarrellotge, a causa d’uns problemes respiratoris, i reservar totes les energies per a la prova de ruta d’este proper dissabte”.

Abans de viatjar als Estats Units, Anna Sanchis comentava que la presència en un nou Campionat del Món li suposava “una gran il.lusió. Per a començar, és el primer Mundial que dispute fora d’Europa; i a més, pot ser l’últim en el qual participe. Hui en dia, el meu plantejament passa per retirar-me l’any que ve, a ser possible amb la disputa dels Jocs de Rio”, apunta la ciclista FER. Fins la data, el seu millor resultat en un Campionat del Món han sigut una vint-i-sisena posició en la competició de ruta de 2014 a Ponferrada.

A l’espera de conéixer l’evolució de la seua crisi asmática, la ciclista FER espera exhibir en Estats Units la seua millor versió, aquélla que va mostrar durant el passat mes de juny, quan va aconseguir una brillant tretzena posició en la prestigiosa Emakumeen Bira del Pais Basc i, sobretot, quan va protagonitzar un cap de setmana de somni amb el seu doblet en el Campionat d’Espanya celebrat a Cáceres. Quant als objectius, “en un Mundial es treballa en equip i, en principi, la meua missió és ajudar a la que inicialment és la cap de files de la selecció, Sheila Gutiérrez. A més, entre les tres hem de col.laborar per a que el ciclisme femení espanyol es guanye el seu dret a participar en Rio 2016”, comenta l’esportista de Xàtiva. Si finalment la seua salut li ho permet, Anna Sanchis intentarà reivindicar-se este dissabte. Millor aparador, impossible.