Arranquen les grans cites internacionals per a Sebastián Mora i Alejandro Martínez Chorro

Tret d’eixida. I en l’horitzó, sis competicions. Si no hi ha novetats, aquesta és el full de ruta que hauran d’afrontar en els pròxims mesos Sebastián Mora i Alejandro Martínez Chorro, els dos grans exponents del ciclisme en pista en la Comunitat Valenciana. En realitat, Mora ja va obrir la temporada fa quasi dos mesos. A meitat de febrer, en el velòdrom de Mallorca, l’esportista de Vila-real va confirmar que és un dels millors fondistes nacionals del moment i es va proclamar campió d’Espanya en les modalitats de omnium i madison. En aquesta última prova, va formar parella amb el també valencià Iker Bonillo. No obstant això, després d’aquell aperitiu, Mora i Martínez Chorro ja centren el seu focus en l’inici de les grans cites internacionals. I el ball comença ja.

El primer gran esdeveniment se celebrarà aquest mateix cap de setmana. Del 21 al 24 d’abril, es disputa a Glasgow la primera de les tres Copes de les Nacions (antigues Copes del Món) programades fins a juny. Si no hi ha novetats, la segona es desenvoluparà al Canadà del 12 al 15 de maig. I la tercera tindrà lloc en Cali, Colòmbia, del 7 al 10 de juny. A mitjan agost, arribarà el Campionat d’Europa a Munic. La penúltima cita, prevista del 2 al 4 de setembre, serà el Campionat d’Espanya a València. L’any es tancarà amb el Campionat del Món, fixat del 12 al 16 d’octubre a França.

En tots aquests certàmens internacionals, Alejandro Martínez Chorro (Sant Vicent del Raspeig, 24 anys) tornarà a formar part del trio espanyol que dispute la velocitat per equips. L’esportista alacantí i els seus dos habituals companys, Pepe Navarro i Juan Peralta, afronten el duríssim repte de retallar les considerables distàncies que separen al combinat nacional de les grans potències mundials en aquesta disciplina. “Portem junts quasi 4 anys. Encara que lentament, a poc a poc, estem creixent i som més competitius. Però cal tindre en compte que el nivell en aquesta prova és brutal. A més, requereix molta faena específica en equip. Si no estem més temps junts i cadascun s’entrena pel seu compte, és molt difícil fer el salt desitjat. No obstant això, estic convençut que els resultats seran cada vegada millors. El transcurs de les competicions dirà si som capaces d’aconseguir el somni olímpic a París. Recorrent al tòpic, és difícil, però no, impossible”, comenta Martínez Chorro.

De cara a la Copa de les Nacions a Glasgow, és baixa per lesió Juan Peralta. El seu lloc l’ocuparà el basc Ekain Jiménez. En principi, al marge de la velocitat per equips, l’esportista FER també afrontarà les tres proves individuals de l’especialitat de velocitat: 1 quilòmetre, keirin i velocitat individual. En suma, excel·lent termòmetre perquè Martínez Chorro mesure la progressió mostrada en els últims dos anys.

Per part seua, Sebastián Mora (Vila-real, 34 anys) s’endinsa en l’apassionant aventura de repetir participació olímpica. Ja va disputar els Jocs de Londres 2012, on va ser sisé amb la quarteta espanyola de la persecució per equips, i ja va ser present en els recents Jocs de Tòquio 2020, en els quals curiosament, va tornar a sisé; en aquest cas, en la modalitat de madison, en la qual va compartir esforços amb Albert Torres. Encara que el ciclista balear no figura entre els convocats per a Glasgow, tot apunta al fet que l’esportista FER i Torres continuaran formant dupla en la madison per a aquest nou cicle olímpic. La compenetració entre tots dos és un dels seus millors arguments. A més, Mora es planteja reforçar la seua presència en les proves de omnium en les Copes de les Nacions. Sense anar més lluny, aquest pròxim cap de setmana, afrontarà aquesta prova en la capital escocesa.

Més enllà de tots aquests interrogants, Sebastián Mora sempre s’ha mostrat optimista a l’hora d’aconseguir el tercer passaport olímpic de la seua carrera esportiva. Caut i prudent, però optimista. “Aconseguir un bitllet per als Jocs Olímpics sempre és molt complicat. Aquesta vegada, no ho serà menys, per descomptat. Però, si he decidit seguir un cicle més, és perquè em veig capacitat per a rendir a un alt nivell. Ho intentarem”, comenta, l’esportista FER.

Programació:

• Dijous 21: Velocitat per equips per a Alejandro, Persecució per equips per a Sebastián
• Viernes 22: 1 km per a Alejandro, Eliminació per a Sebastián
• Sábado 23: Keirin per a Alejandro, Madison per a Sebastián
• Domingo 24: Velocitat individual per a Alejandro, omnium per a Sebastián