Així ha sigut el cap de setmana més internacional

Cada cert temps, el Projecte FER oferix la seua versió més viatjera, internacional i cosmopolita. El recent cap de setmana ha sigut un bon exemple. I si de dimensió mundial parlem, un dels col.lectius que millor representen l’esport espanyol en l’actualitat és l’equip nacional de gimnàstica rítmica. Les seues prestacions durant este any 2016 estan resultant quasi insuperables. Apareix com a ferma opció de medalla en totes les traveses prèvies a Rio. Les cinc figures de la precisió i la coordinació, entre les quals es troben les FER Alejandra Quereda i Elena López, han afrontat en les dos últimes jornades la Copa del Món de Kazán, el penúltim assaig abans de viatjar a Brasil. I ja és notícia que no abastaren el podi. El combinat nacional va ser sisé en el concurs general, i quart en la final de l’exercici de cintes. No sempre es por enlluernar. També en Kazán però en el torneig individual, va competir Polina Berezina. L’esportista afincada en Torrevieja va ocupar la plaça número 25 de 36 competidores. La seua millor actuació va arribar en l’exercici de pilota.

Mentrestant, tres setmanes després de burlar totes les lleis de la lógica esportiva i aconseguir una històrica classificació per als Jocs de Río, la selecció espanyola de rugbi 7 reprenia la competició amb la disputa de la segona de les tres jornades que integren el Campionat d’Europa de l’especialitat. Esta segona fase s’ha celebrat a Anglaterra. Davant la imminència de la cita olímpica, el seleccionador nacional ha aplicat rotacions. Així, amb la presència únicament del FER César Sempere, el combinat espanyol ha obtingut la tercera posició dels dotze equips participants. Després de la setena plaça abasatda en Rússia en el mes de maig, i a falta de la cita de Polònia, Espanya ocupa és cinqué en el global de la competició.

CRÓNICA 2

A més, ahir diumenge va finalitzar en Ámsterdam el Campionat d’Europa d’atletisme a l’aire lliure, un banc de proves previ als Jocs Olímpics. L’últim representant FER en competir va ser Pablo Torrijos. El triplista castellonenc va convertir-se en el millor dels 5 esportistes FER presents en la capital holandesa. Alleujat amb la consecució de la mínima una setmana abans en Sierra Nevada, Pablo va concloure huité la final del triple salt del certamen continental amb una marca de 16,34m. Encara en clau atlètica, Eusebio Cáceres, que dies abans havia assaltat sense èxit l’obtenció del passaport olímpic en Holanda, va disposar ahir d’una última oportunitat durant un control federatiu en Sierra Nevada. Però tampoc. El millor dels sis salts realitzats va quedar-se lluny del registre exigit per a estar en Brasil.

A més, alguns dels valors més prometedors del Projecte FER han afrontat un cap de setmana de gran exigencia amb la disputa dels seus respectius Campionats d’Europa junior. De tots ells, l’actuació més espectacular la va signar Paula Lissorgues. La regatista de El Campello, de només 17 anys, va ratificar en França les seues il.lusionants expectatives i va obtindre una fantàstica huitena plaça entre les 90 participants de l’Europeu sub 18 de vela classe 4.7, l’avantsala de la modalitat olímpica femenina làser radial. Mentrestant, en Hongria va celebrar-se l’Europeu junior de natació, competició que ha comptat amb la presència d’Héctor Fontabella i María Artigas. El millor resultat d’Héctor va ser la tretzena plaça en els 100m esquena; la posada en escena més brillant de Maria va arribar en els 200m estils, prova en la qual la nadadora FER va ser dotzena.