Aixú es presenta desembre per al Projecte FER

Compte enrrere. L’any 2015 s’endinsa en el seu últim mes i ofereix els seus últims estertors. També en el terreny esportiu. No obstant això, el calendari encara proposa reclams d’interés i competicions de nivel. Entre elles, el Campionat del Món absolut d’handbol femení. Como corre cada mes de desembre, les cèlebres guerreres de l’esport espanyol reivindiquen atenció i protagonisme. Abonades a les proeses durant els últims anys, l’equip espanyol que prepara Jorge Dueñas busca en esta ocasió el més difícil encara. Sols el campió del Mundial abasta el billet directe per als Jocs Olímpics. Ara bé, si el títol és per a Noruega, també el subcampió accedix automàticament a Rio 2016. Si no s’aconseguix l’objectiu en Dinamarca, quedarà el comodí del Preolímpic, que es jugarà en Espanya. L’esportista FER Silvia Navarro té assegurada la seua plaça en la selecció. Mentrestant, Lara González continua sent dubte a causa de la lesió de genoll patida fa 2 mesos. El Mundial arranca en Dinamarca el proper dissabte dia 5.

De la mateixa forma que les jugadores d’handbol busquen signar el passaport olímpic per la via ràpida, el regatista alacantí Iván Pastor pot reservar la seua plaça en Rio 2016 durant este mes de desembre. Després dels brillants resultats aconseguits en les seues dos últimes compareixences (setena plaça en el Campionat del Món en Omán, primera posposición la final del Circuit Mundial en Abu Dabi), l’esportista de Santa Pola afronya del 15 al 20 d’este mes la Copa de Brasil. Si confirma les expectatives i torna a ser el millor espanyol dels participants, Iván Pastor acomiadarà 2015 amb l’alegria de saber-se olímpic per quarta volta consecutiva. Tot un exemple per a altres integrans del Projecte FER que també somnien amb la seua presència en Rio el proper estiu.

Durant este mes de desembre, el Projecte FER encara creuarà les fronteres nacionals gràcies a altres dos esports. En lluita grecorromana, i després de 3 mesos d’inactivitat per lesió, Jesús Gasca reapareix en el Torneig Internacional de Suècia. A més, quan encara està inmers en el Campionat del Món de vela paralímpica, Rafa Andarias afrontarà una prova del Circuit Mundial en Austràlia. Per contra, un esquinç de genoll impedirà César Sempere, líder de la selección espanyola de rugbi 7, viatjar amb el combinat nacional al prestigiós torneig internacional que es disputa este proper cap de setmana en Dubai. També este cap de setmana, la judoca Laura Gómez tenia previst tancar la gira asiática amb la presència en el Grand Slam del Japó. No obstant, a data de hui, la seua presència és una incógnita a causa d’un trencament fibrilar.

Ja en clau local, l’agenda oferix tres cites. En vela, Paula Lissorgues disputa en Tenerife el Campionat d’Espanya en la classe 4.7. La regatista de El Campello busca altre èxit per a posar la rúbrica a un any de somni en el qual, per exemple, va abastar sengles setenes places en els Campionats d’Europa i del Món sub 18.  Per la seua banda, Daniel Ros, amb el Club Taekwondo Catral,  Raul Martínez, defensant el Gimnasio Jayán de Elche, y Blanca Palmer i Tamara Miquel, amb el Club Olimpo de Sedaví, afronten el Campionat d’Espanya de clubs de taekwondo en Benicàssim. Per últim, l’esgrimista Diana Victoria Mondéjar participarà en una prova del ranking nacional absolut que ses desenrotllarà en Terrassa.