Així es presenta febrer per al Projecte FER

Després d’un inici d’any amb escassa competició i amb un ritme encara calmat, el mes de febrer acull el primer impuls en el calendari esportiu. Sobretot, gràcies a l’acceleració de l’atletisme, la temporada en pista coberta del qual comença a adquirir velocitat de creuer. De fet, al febrer es disputen dos Campionats d’Espanya: el sub 23 o promeses a Madrid (torn per Fàtima Diamé, Judit Prats o Thierno Amadou), i l’absolut a Salamanca (certamen en que intentaran brillar Daniel Andújar, Pablo Torrijos, Eusebio Cáceres o l’exitós Jorge Ureña, entre d’altres). Alguns d’estos atletes FER també poden competir en el Gran Premi Ciutat de València, previst per a l’11 de febrer. Molts d’ells encara han de buscar les marques mínimes que ells permeten competir en l’Europeo de pista coberta del mes de març en Belgrado.

Les arts marcials també ofereixen una ampla activitat en el segon mes de l’any. Sobretot, el taekwondo. D’una banda, Raúl Martínez i Daniel Ros seguiran buscant punts per tal d’ascendir en el rànquing internacional amb la seua participació a l’Open de Las Vegas, Estats Units. Ja en territori domèstic, el penúltim cap de setmana de febrer se celebrarà el Campionat d’Espanya absolut de taekwondo a Madrid. Mentrestant, en judo, després de la seua operació del colze esquerre, l’alacantina Ana Pérez Box reapareix amb la presència a la Copa del Món que es disputarà a Sofia.

Mentrestant, en esgrima, Manu Bargues, que fa pocs dies feia un bon paper en la Copa del Món absoluta a Alemanya, participa en una prova similar, en este cas a Vancouver, Canadà. Tampoc falten els Campionats d’Espanya en altres disciplines. Fins a tres es van a celebrar en les pròximes quatre setmanes. Potser, el més important es desenrotlle a Cadis, les aigües albergaran el Nacional absolut de vela RS: X; en el qual el regatista FER Iván Pastor és el principal favorit. A més, Roberto Plumed afronta el Campionat d’Espanya sub 23 de lluita olímpica, certamen clau per aconseguir el passaport que permeti disputar l’Europeu de la categoria, previst a Hongria a finals del mes de març. Finalment, la jove i benjamí del FER Glòria Fernández Caballero defensa a Múrcia el títol de Campiona d’Espanya júnior de tir olímpic, modalitat pistola d’aire, aconseguit