Així es presenta juliol per al Projecte FER

El compte enrrere arriba a la seua fi. Ara sí, els pocs passaports olímpics que queden lliures s’asignaran durant el mes de juliol. Un dels pocs esports en els quals encara està oberta la classificació per als Jocs és l’atletisme. Mentre hi haja competicions i oportunitats, hi haurà esperances. Per exemple, per a Pablo Torrijos, Eusebio Cáceres i Conxa Montaner i Jorge Ureña, quatre integrants del Projecte FER (tres saltadors i un decatleta) que seguixen sense abastar les cèlebres mínimes olímpiques. Tots ells disposen d’una gran opció, l’última oportunitat: el Campionat d’Europa absolut en Ámsterdam, previst del 6 al 10 de juliol. Més tard, per a aquells que hagen obtingut el somniat passaport olímpic, arribarà el Nacional a l’aire lliure, fixat en Gijón el cap de setmana del 23 y 24 de juliol. A més, el rei dels esports oferix altres cites d’interés: el Campionat d’Espanya junior, en el qual set atletes FER perseguixen les medalles d’or i les mínimes per al Mundial de la categoria, previst en Polonia, i el Campionat d’Europa juvenil en Geòrgia, on el jove Luis Salort posa a prova les grans expectatives que desperta.

Mentre alguns esportistes apuren en juliol les seues últimes opcions de classificació per als Jocs de Rio, altres invertirán este últim mes abans de la cita olímpica per a disputar les últimes proves, els últims assajos de qualitat. Són els casos de les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, que afronten dos noves Copes del Món, tant en Kazán com en Bakú. Per la seua banda, en vòlei platja, Liliana Fernández tancarà la seua frenètica preparació abans de competir en Brasil amb la presència en els Major (tornejos similars als Grand Slam) de Polònia i Austria. El mes de juliol també acollirà la continuitat i resolución del Campionat d’Europa masculí de rugbi 7. Després de la heroica i histórica classificació per als Jocs Olímpics, la selecció espanyla, en la qual figuren els esportistes FER César Sempere, Javier Mario y Matias Tudela, centrarà els seus esforços en la segona i tercera jornada de l’Europeu, previstes en Anglaterra i Polònia. El combinat nacional, que defensa el subcampionat abastat en 2015, haurà de remuntar la setena plaça signada entre els 12 equips participants en la sessió inaugural, celebrada en Moscou a principis de juny.

El sector més jove del Projecte FER també estarà present en competicions del màxim nivel en territorio forani. Així, després de les seues quatre medalles domèstiques, entre els tornejos dobles e individuals, en els Nacionals juvenil i sub 23, l’alacantina Marina Níguez viatja fins a Croàcia per a disputar el Campionat d’Europa junior de tennis de taula. Altre Europeu junior és el de natació. L’escenari, Hongria. I els representants FER, dos esportistes amb una il.lusió desbordant. Héctor Fontabella, que debuta en un certamen d’esta entitat, i María Artigas, que ja va rendir a un alt nivel en els Jocs Europeus de Bakú de 2015. I juliol serà també el mes de la vela. L’esport nàutic oferix una amplissima agenda. Paula Lissorgues disputarà en França el Campionat d’Europa sub 18 en classe láser 4.7. Jorge Navarro estarà present en el Mundial juvenil de la classe FINN en Dinamarca. I els germans Luján (Quique i Pablo) i els germans Balaguer (Nacho i Carlos) navegaran en el Campionat del Món juvenil de la classe 420 en San Remo.

Altres cites d’interés que s’integren en el mes de juliol son el Campionat d’Europa junior de ciclisme BMX, competició que se celebra en Verona, Itàlia, i en la qual participarà el jove alacantí Juan Vicente Giner Arcas. En clau més nacional, Manu Bargues (espasa) i Diana Victoria Mondéjar (floret) són dos dels principals favorits en el Campionat d’Espanya d’esgrima en Valladolid