Així es presenta juny per al Projecte FER

Dos mesos. Només dos mesos falten per a que Rio de Janeiro es convertixca en la capital del món com a seu dels Jocs Olímpics de 2016. Son dates, per tant, amb sabor a últimes oportunitats, amb aspecto de cites decisives i de moments culminants. Queden pocs billets per distribuir. I el mes de juny els va a repartir quasi tots. Per exemple, en el rugbi 7, novetat en el programa de Rio 2016. Les dos seleccions espanyoles, tant la masculina com la femenina, afronten sengles Preolímpics claus. Els xics, en Mónaco. Les xiques, en Irlanda. En els dos casos, la consecució de la classificació està caríssima. En els dos certàmens, participen 16 combinats. Només els campions abasten el desitjat premi. El Projecte FER estarà representat per César Sempere, Matías Tudela, Javier Mario Carrión, però no lamentablement per Teresa Bueso. La jugadora valenciana va lesionar-se de gravetat del genoll durant la Sèrie del Circuito Mundial desenrotllada en França i es perd el Preolímpic. Per tant, només els tres xics buscaran el billet per a Rio 2016. Exactament el mateix que aquells esportistes paralímpics que encara no tenen asegurada la seua presència en la gran cita de l’any. Atletas como Pablo Cantero o Antonio Andújar cremen els últims cartutxos en el Campionat d’Europa d’Atletisme Paralímpic, competició que se celebra en Itàlia i on Kim López, David Casinos i Héctor Cabrera, que ja tenen el billet garantit, busquen la medalla i provar-se en un assaig de qualitat.

No és oficial, pero quasi. La presència de Liliana Fernández en Rio 2016 està pràcticament confirmada. Després dels èxits en els Open de Sochi i Cincinnati, la jugadora alacantina de vòlei platja afronta un mes de juny amb un calendari molt intens: la final del Campionat d’Europa en Suïssa, o els Grand Slam de Polònia i Hamburgo. Excel.lents termòmetres i referències abans de l’assalt olímpic. Mentrestant, Alejandra Quereda i Elena López consumixen ja les últimes etapes prèvies a la competició de Rio. Les dos gimnastes FER disputaran amb l’equip espanyol de rítmica la Copa del Món que tindrà lloc en Guadalajara, una cita molt especial per celebrar-se en territorio nacional i que ha despertat una enorme expectació en la ciutat alcarrenya. També en esta mateixa competició, pero en el torneig individual, estarà present Polina Berezina, qui, a més, participarà dies després en el Campionat d’Espanya.

JUNIO 2 (1)

Mentrestant, l’atletisme seguirà oferint opcions a aquells esportistes que encara no han abastat les mínimes olímpiques. Són els casos d’Eusebio Cáceres, Pablo Torrijos o Conxa Montaner. Tots ells podran fer-ho en les diferents reunions internacionals de la Diamond League, o en la final de la lliga de clubs espanyola. En clau més local, el rei dels esports proposa durant este mes de juny dos Campionats d’Espanya a l’aire lliure, el juvenil i el sub 23, competicions que reuniral entre 12 i 15 components del Projecte FER; entre altres, Daniel Andújar, Fátima Diame, Fernando Ramos, Judit Prats o Luis Salort. Altres cites d’interés integrades en el sisé mes de l’any són dos grans certàmens internacionals de caràcter junior. Roberto Plumed es desplaça fins a Romania per a disputar l’Europeu de lluita grecorromana, mentre que Alba Sánchez participarà en Georgia en l’Europeu junior d’halterofília, esport que també viurà en juny el seu Campionat d’Espanya absolut, que comptarà amb la presència de la pròpia Alba, junt a Estefania Juan, i els joves halteres masculins Tomás Ruiz, Cristian Millán i Ives Ibáñez.